Muuhulgas saab ainukordse elamuse laupäeval, 18. augustil Riia juugendlinnaosas Alberta tänaval, kus keeratakse aeg 100 aasta võrra tagasi ning etendatakse üks päev täis 1912. aasta moodi, kaubandust ja meelelahutust, teatas LiveRiga.

Sajanditagune päev Alberta tänaval saab sissejuhatuse tuletõrjeorkestrilt, linnapreilidele ja –härradele õpetatakse ajastutruid tantsusamme ning esitletakse “viimase aja” kuumimaid kübaratrende Pariisist. Huvilistel on võimalus ka oma loovus kübarameistri või portselanimaalijana proovile panna.

Ajastuhõngu aitavad luua komöödiaetendused, Õnnekaevu loos, antiigioksjon, põnevad suupisted ja road ning valjuhäälset ajalehte „100 aastat tagasi Alberta tänaval“ müüvad ajalehepoisid. Päev Alberta tänaval lõpeb piduliku paraadiga, milles osalejate kirevad kostüümid annavad aimu 100 aasta tagusest tänavamoest.

Laupäev on meeleolukas ka Vanalinnas, kus aset leidva tänavamuusikute päeva raames oodatakse kõiki soovijaid tänavatele pilli mängima, laulma või muul moel rütmi, hääle ja kõlaga linnarahvast üllatavama. Lisaks ootab linnafestivali ajal külalisi Riia loomaaed, kes tähistab festivali raames oma 100. aastapäeva.

Moodsa muusika austajatele pakub Riia linnafestival Arēna Rīgal toimuvat hiigelkontserti, kus astuvad üles Venemaa rokkansambel Mumiy Troll, Run Run Run USA-st ja Losers Ühendkuningriigist.

11. novembri kaldapealsel toimuvad 19. augustil suurejoonelised festivali lõpupidustused, kus etteastetega esinevad keskaegsete võitluskunstide meistrid, akrobaadid, rulatajad, žonglöörid, arvukad muusikud ja tantsijad. Kindlasti tasub kohal olla löökpillivirtuoosi Nils Īle poolt lavastatud 60 trummari, 300 koorilaulja ja tantsijatega etendusel „Riia ja rütm“ ning festivali lõpukontserdil „Riia, mu valge Riia“, kus Läti helilooja Uģis Prauliņši muusikale on üles ehitatud võimas ilutulestikuetendus.

Tutvu Riia linnafestivali täpse ajakavaga siin.