1. Jäta eriti väärtuslikud asjad koju!

See soovitus ei tähenda, et reisile peaks minema, kaks kätt taskus. Küll aga pole mõtet võtta seljakoti-tripile kaasa isikliku või sentimentaalse väärtusega asju. Need võivad väga kergesti kaduma minna. Samuti on kasulik mõelda, millist elektroonikat kaasa vedada. Kui on vanast ajast alles jäänud töötav mobiiltelefon, siis on mõistlik suure kuritegevusega Lõuna-Ameerika või Aafrika riiki minnes tuttuue nutitelefoni asemel hoopis vana sõber Nokia 3310 ühes võtta!

2. Reisidel juhtub tihti olema päevi, mis kuluvad transpordivahendites istumise peale

Tihti läbitakse kohti, mis on turistihordide ootuses eriti kallite hindadega. Eestist liikuma hakates võid lennujaamades tehtavatele vahepausidele kaasa võtta isevalmistatud snäkke ja hoida sellega kokku röövellike hindade pealt.

3. Aja end vormi!

Heas füüsilises vormis olles on võimalik erinevate reisi peal ette tulevate raskustega kergemini hakkama saada. Kohe kindlasti pole trimmis keha eeldus reisimiseks, aga kõrge toonusega on mugavam pikki vahemaid läbida, kõrgustesse ronida ja kohalikke spordialasid proovida.

4. Osta osa hügieenitarvetest alles koha pealt!

Suurte dušigeelide ja šampoonide kaasa võtmise asemel võib kergendada kotti ning seeläbi tekitada võimaluse odavlennufirmadega reisides ainult käsipagasit kasutada. Erinevad geelid ja seebid saad koha pealt osta ning suures osas maailmas ei pruugi need Eestiga võrreldes märkimisväärselt kallimad olla.

5. Kui teha reisi ära rikkuvate ootamatuste edetabel, siis mõne eelnevalt välditava haigusega võitlemine on kindlasti esikümnes

Internetis on palju malaaria levikut kirjeldavaid kaarte ja vajadusel on võimalik lisatasu eest konsulteerida reisimeditsiini kabineti ekspertidega. Lisaks sellele on võimalik Eestis mitmete troopiliste haiguste vastu vaktsineerida. Ära jäta võimalust kasutamata!

6. Kindlasti uuri muuseumite tasuta külastamise aegade ja võimaluste kohta

Üle maailma võib leida erinevaid priipääsmega muuseume, mis nigela ilma korral pakuvad üht-teist põnevat vaatamiseks ja uudistamiseks. Eriti tähelepanelik tasub olla noortel, kellele on eraldi suunatud pakkumisi, näiteks on võimalik Euroopa Liidu noortel külastada Pariisis maailmakuulsat Louvre täiesti tasuta.

7. Oled paranoiline, et hostelikaaslased varastavad su mobiili ja rahanatukese?

Selle hirmu vastu aitab vana hea seljakotireisijate poolt läbi proovitud meetod. See on väga lihtne – pane kõige väärtuslikumad asjad padja alla! Teine variant on neid aluspesusse või teki sisse keerata. Kui kurikael soovib saagile ligi pääseda, siis igal juhul kaasneb sellega üllatav äratus.