Port Phillipi lahele tõttas kohalik veepolitsei, et päästa Facebooki ohvrit, kes, nagu hiljem selgus, ei osanud ka ujuda. Siiski hulpis kannatanu kiirpaadi kohale jõudes umbes 20 meetri kaugusel kaist, käes endiselt mobiiltelefon.

Vettekukkumine toimus kell pool 12 õhtul. Tänu sellele, et appikarjeid kuulis politsei, jõuti naine üsna kiiresti veest välja tõmmata. Siiski pidi ta meres hulpima ligi 20 minutit.

Kohalikule ajalehele antud intervjuus ütles politseiametnik, et vaatamata sellele, et kannatanu ei osanud ujuda, lebas ta rahulikult selili ja ei rabelenud, mis oleks võinud ta kiiremini ära väsitada ja põhja viia. 20ndates Taiwani naine viidi haiglasse, politsei pidas pressiteates veel vajalikuks lisada, et õnnetuse käigus ei läinud midagi kaduma, kuna ka telefon oli uppujal kogu aeg käes.

St Kilda kai, Melbourne.

Õnnetused nutitelefonidega juhtuvad aina tihemini, kinnitab Jaapani väljaande Mainichi Daily News uuring: viimasel aastal on seal riigis näiteks 18 inimest kukkunud platvormidelt, kui on kõndides pingsalt jälginud oma telefoni. Küsitluses osalenud inimestest 60 protsenti on aga teinud tänaval telefoni põrnitsemise pärast väiksemaid õnnetusi: kõndinud kellelegi otsa, põrganud vastu posti vms.

Et avalikes kohtades nutitelefonidega vähem õnnetusi juhtuks, on Tokyo metroo hakanud välja panema hoiatussilte nutitelefonide kasutamise ohtlikkusest. Kuna neid silte ei pruugi aga telefonijälgijad tähele panna, antakse metroojaamades ka valjuhäälditest aeg-ajalt teada, et see tegevus võib platvormi ääres olla eluohtlik.

Ameerika Ühendriikides on esimestes linnades vastavaid keeluseadusi hakatud juba vastu võtma. Fort Lee linnavõimud trahvivad 54 dollariga, kui ülekäigurajal SMS-itakse või oma telefoni ekraani vaadatakse selle asemel, et liiklust jälgida. Samamoodi saab trahvi Rexburgis ja Utahi transpordiamet plaanib keelata nutitelefonid jaamades, kus "hajutatud tähelepanuga kõndimine" võib olla ohtlik. Nevada osariigis valmistatakse praegu ette seadust, mis kehtestaks karistuse teeületajatele, kes samal ajal tegelevad telefoniga.

USA-s said 2010. aastal 1152 jalakäijat viga just selle tõttu, et nende tähelepanu oli hajutatud telefoni vaatamise pärast. Kindlustusfirma Liberty Mutual tundis huvi, kui paljud klientidest ikkagi riskivad eluga ja lähevad sõnumit saates või lugedes ülekäigurajale. Selgus, et 1000 vastanu seast 26 protsenti tegid seda.

Hea lugeja, kas oled ka ise sattunud tänaval mobiiliekraani vaadates ootamatutesse olukordadesse?