Ülemaailmse autorendiga tegeleva firma Rentalcarsi esindaja Kitsniku sõnul sõltub auto rendihind riigist ja linnast ning loomulikult hooajast.

„Hinnad võivad põhimõtteliselt iga päeva muutuda, sõltuvalt nõudlusest ja saadavusest. Näiteks kui Hispaanias leidub väga odavaid variante, sõltuvalt hooajast isegi alla 10 euro päev, siis Kesk-Euroopas on tavaline umbes 25-30 euro suurune päevtasu,“ selgitas Kitsnik Delfile.

Päevahind sõltub ka sellest, kui mitmeks päevaks auto on võetud ning mida pikem on rendiperiood, seda odavam tuleb tasu päeva kohta. „Ehk siis ühe kuni kolme päeva rendihinnad päeva kohta on alati kallimad, kui näiteks nädalase rendi päevahind,“ ütles Kitsnik.

Kitsniku sõnul üritavad rendifirmad üksteist pidevalt uute soodusnippidega üle trumbata. „Näiteks me teeme nii, et kui klient on kuskilt mujalt leidnud soodsama hinna samale autole pakume kliendile veel paremat hinda. See kehtib muidugi juhul, kui auto ja tingimused on samad - ehk siis tegemist peab olema samal tasemel rendifirmaga, ning samad asjad peavad sisalduma hinnas,“ ütles Kitsnik.

Kuna autorendi äri on väga konkureeriv püüab ülemaailmset teenust pakkuv Rentcars Kitsniku sõnul pakkuda Eestist rentijatele emakeelsest teenust üle maailma. „Lisaks pakume kliendile tasuta eestikeelset klienditeenindust telefoni ja meili teel - seda nii enne broneerimist, kui ka broneerimise järgselt, rendiperioodi ajal, ning rendi järgselt,“ sõnas Kitsnik.

Delfi Reisileidja leheküljelt on nüüd võimalik leida ka autot vastavalt soovitud riigile. Autosid on võimalik laenutada alates väikesest 2-kohalisest Smart Car-ist kuni 7- ja 9-kohaliste minibussideni välja. „Teatud sihtkohtades leidub ka näiteks kabriolette ja luksus-klassi autosid. Kaubikuid pakume ka, aga ainult Suurbritannias,“ ütles rendifirma esindaja Helen Kitsnik.