Bidroomis saab klient sisestada oma soovi (ööbimise aeg ja sihtkoht, hotelli tase) ning hotellid saavad 24 tunni jooksul teha oma pakkumised, nähes samas ka teiste hotellide pakkumisi. Nii võivad majutusasutused üksteise hinnast alla pakkuda ja klient saab teoorias soodsaima majutuse. Lisaks puudub hotelli ja puhkaja vahel vahendaja, kogu raha jääb hotellile endale.

Eile õhtul esitatud soov Barcelonas veebruari alguses ööbimiseks saadeti Bidroomi kaudu laiali 64-le hotellile. Juba esimese tunni jooksul saabus esimene kolmetärnihotelli pakkumine - 69 eurot öömaja eest Sant Antoni metroopeatuse lähedal asuvas hotellis.

Järgnes vaikne öö - rohkem pakkumisi enne hommikut ei tulnud, administraatorid puhkasid. Kell 8:30 saabus e-kiri teatega, et ka teine hotell on huvi tundnud ja teeb pakkumise natuke odavamalt - 59 eurot öö eest (allahindlusega oma 65-eurosest tavahinnast). Kolmas hotell reageerib minut hiljem, aga hinda odavamaks ei lase. Pigem meelitavad nad 15-protsendise allahindlusega: tavalise 69-eurose toa annaksid oksjonil ära samuti 59 euro eest.

Alles pealelõunal, kell 12:22 tuleb neljas pakkumine: hommikusöögita apartment-hotell ei hooli teiste soodsamast hinnast ja loodab leida kliendi 62-eurose hinnaga. Meelitamiseks on lisatud, et selle toa tavahind on koguni 125 eurot ehk säästu tuleb tervelt 50 protsenti.

Esimene pakkuja - Sant Antoni metroopeatuse lähedal asuv hotell on nüüd jäänud halba seisu, pakkudes kõige kallimat hinda. Kell 14:32 reageerivad nad uuesti ja pakuvad viimasena odavaima hinna - 43 eurot ühe öö eest.

Sellega ongi oksjon läbi, sest rohkem keegi oma pakkumist 24 tunni jooksul ei muuda. Esialgse 69 euro asemel on nüüd võimalik saada Barcelonas öömaja 43 euro eest: lihtsas hotellis Barcelona turismi tuiksoonest La Ramblast umbes kilomeetri kaugusel.

Teeme sama päringu Booking.com-i: odavaim on seal "Kaval-Antsu pakkumine" San Gervasi linnaosas, 15-minutise jalutuskäigu kaugusel Güelli pargist ehk siis kesklinnast kaugemal. Hinnaks tuleb 42,68 eurot. Imelikul kombel on see väga lähedane Bidroomis tehtud odavaimale pakkumisele, aga puuduseks jääb suurem kaugus kesklinnast.

Hotels.com-i kaudu hotelle otsides saame odavaima pakkumise 39 euro eest, kuid oh häda - kesklinn jääb juba 20 kilomeetri kaugusele. Võrreldavas kauguses kesklinnast (1,9 km La Ramblani) on üks teine sooduspakkumine 41 euro eest. Seega võidab hinnas juba paar eurot võrreldes Bidroomi oksjonisüsteemi soodsaima pakkumisega.

Lisaks on valiku mõttes klassikaline hotellibroneerimise süsteem uuest oksjonisüsteemist peajagu üle: kui Bidroom pakkus valida vaid nelja osaleva hotelli vahel, siis Booking.com ja Hotels.com näitavad sadu hotelle, millest mõni võib olla natuke kallim, aga mugavam asukoha või lisateenuste poolest. Samas on idufirma Bidroom.com, mis uut süsteemi alles juurutab, päris alguses ja neile tuleb jätta aega arenemiseks. Kui aga vaadata asja hotellide poolelt, siis oksjonil osalevad hotellid said kliendilt enda kätte ilmselt suurema summa, kui läbi Hotels.com-i või Booking.comi saabunud öömajaliselt.

Pakkumised Bidroom.com-i veebis.