Telliskivi tänavale sööma: Vietnami köök, kohvik-mootorrattapood ja tänavatoit

Jah, see on tõesti võimalik - Kalamajas on viimastel kuudel avatud veel rida uusi kohvikuid. Lausa nii palju, et korraga soovitame ette võtta ainult Telliskivi tänava uued kohad ja muu teiseks korraks jätta. Olenevalt sellest, kumba pidi mööda Telliskivi tänavat jalutama hakata, on kas tänava alguses või lõpus, kohe Depoo Turu sissepääsu juures, kaks mustaks värvitud merekonteinerit. Vietnami söögikoht nimega Konteiner on pisike, ilmselgelt vietnamlaste mõõtude järgi ehitatud - aga seda autentsem koht. Avatakse iga päev kell 11, sulgemisaja kohta nii selget infot ei leia - ilmselt siis, kui keegi enam süüa ei jaksa.

Aga tõesti ei tasu seal kõike kolme käiku süüa, sest ainult paarkümmend meetrit mööda Telliskivi tänavat edasi jalutades leiab järgmise uue kohviku. Mitte lihtsalt kohviku - Renard müüb kohvi, saiakesi ja…mootorrattaid.
Nagu kohviku nimigi reedab, on kohvikupidamisega alustanud Eestis disainitud ja toodetud Renard mootorrataste valmistajad. Endises raudteedepoos asetsevad ruumid on otsekui kohvimetropolidest New Yorgist või Berliinist pärit – industriaalne ruum kõrgete lagede, tumedate toonide ja valge kahhelplaadist letiga, sekka natuke ka vintage mööblit. Kohviku sünni taga on kolm noort erineva taustaga kohvigurmaani, nii et kuhu iganes te Kalamajas tegelikult sööma lähete, kohvi peab jooma seal.

Tänava teise otsa, Mööblimaja parklasse, on tekkinud (ameerikalikku) tänavatoitu pakkuv Telliskivi 15.(fotol). Ehkki interjöör on üsna igav, ei ole seda kindlasti mitte maitsed. Kuidas teile meeldiks lameleib kama ja kimchiga? Meile meeldis väga. Ja kui kusagil Tallinnas burgerit süüa, siis see on see koht.

Telliskivi 15

Hedonistlikele toidunaudingutele tasakaaluks on nädalavahetusel pakkuda midagi täiesti teistsugust ka. Tallinna Kultuurikatlas toimuva talvise joogafestival programmis on nii joogatunde kui ka näiteks teetund ja bazaar. Loengusaalis saavad kuni sada inimest Kreet Rosina ja Ville Jehe vahendusel teada Tiibeti ne džang joogast. 150 kohaga naistesaalis on huviliste ees Epp Kärsin, Karolin Tsarski, Katrin Saali Saul ja Kadi Toompere, loengud on naise seksuaalsusest, mehele naudingute pakkumisest, taimsest toidust, joogast igapäevaelus ja paljust muust huvitavast. Lisainfot leiab siit.

Samal ajal toimub võimas energialaager Jõulumäe Tervisespordikeskuses, metsavaikuses ja mäeküngaste vahel, algusega 11. märtsil kell 18.00 ja lõpuga 13. märtsil kell 17.

Laagris tegeletakse intensiivselt psühholoogiliste, emotsionaalsete ja tervist puudutavate probleemidega; puhastutakse minevikust ja negatiivsetest mõjudest ning kujundatakse tulevikku, suurendades rahulolu ning tasakaalu seisundit.
Tulijaid ootavad Jõulumäel Veet Mano (pildil), Chandini Sarita, Kriya Dara ja Deva Lokita. Kolm päeva reedest pühapäevani saavad kohaletulnutele olema tervendavad ja tulevikku viivad.

Täpsem info leiab siit.

Veet Mano

Looduse Omnibuss kutsub ennekõiki kõiki tartlasi Estonia seltsi juhataja Arne Miku ja Anne Kurepaluga ilusale päevale Lahemaal. Palmse viinaköögi kaminasaalis saab kuulda huvitavaid lugusid legendaarsetest estoonlastest ja nende seotusest Lahemaaga. Pilte näitab ja muusikat valib kauaaegne Estonia teatri loominguline juht Arne Mikk.
Pärast pidulikku lõunasööki minnakse üheskoos matkama - ilusale matkale Pedassaare neemele, kus asus kunagi Teatriühingu puhkekodu. Saab näha, millistes kaunites paikades puhkasid armastatud näitlejad ja käiakse ära ka Vergi saarel.
Kolmekilomeetrist matka iidsete rannamändide all juhib Anne Kurepalu.
Loe lähemalt siit.