1. Otepää MK pakub kogu nädalavahetusel tegevust

Kui sel nädalavahetusel Lõuna-Eestisse sõita, siis võib sealt alles pühapäeva õhtul tagasi tulla, sest Otepää MK ümber toimub ka palju muid ettevõtmisi. Laupäeval algavad naiste ja meeste sprindisõidud, pühapäeval toimuvad meeskondlikud sprindid. Kuid see on vaid üks osa kõigest toimuvast. Kõige olulisem osa muidugi, aga lisaks saab ka aasta suurima talvise spordisündmuse kõrvalprogrammist osa võtta.

Suusarajale saab peale sprindivõistlusi ka ise asuda ning osaleda Tartu Maratoni 55. juubeli retrosõidul (6,5 km). Väike-Munamäel aga võistlevad freestyle´i ja lumelaua big airi sõitjad, kes näitavad peadpööritavaid trikke Eesti meistrivõistlustel. Big airist võtab osa ka noor mäespordikuulsus Kelly Sildaru.

Laupäeva õhtul toimuvad aga Otepääl erinevad peod Sky Plus’i telgis Tehvandi Spordikeskuses, Oti pubis, klubis Comeback, Kääriku spordibaasis ja mujal. Käärikule viivad peolisi eribussid.

Pühapäeval on aga ülemaailmne FIS World Snow Day ehk Maailma Lumepäeva ja kus mujal kui talvepealinnas on seda kõige parem vastu võtta. Sel päeval toimuvad lastesõidud Tartu Maratoni lasterajal (0,5 kuni 3 km).

2. Kiviõlis on suusapidu

Kui tahad ise rohkem mäel olla, siis on Kiviõli Seikluskeskus sel pühapäeval õige paik. Lumeoludest Tallinnas ei maksa lasta end heidutada - lumekaardi järgi on nii Otepääl kui Kiviõlis lund parajalt - Kiviõlis paarkümmend sentimeetrit, talvepealinnas 15.

Pühapäeval toimub Tuhamäel Alexela Noorte Alpisari, kus pannakse proovile parimad noored. kes aga veel parimae hulgas pole, aga tahab jõuda, see saab osaleda Prii Slallikooli mäesuusa algõppel 2-9 aastastele lastele. Koolihooneks on sinine telk "Vallatud Nõlvad" lipuga. 

Nõlval saab harjutada ka slaalomit - slaalomikepid määravad etteantud raja, mida mööda peab alla tulema.

Nõlvad on Kiviõli tuhamäel lumised ja sõiduks valmis.

Nii laupäeval kui pühapäeval näidatakse Tuhamäel ka tasuta legendaarset suusafilmi "Love Life". Filmiprogrammi nimetavad korraldajad Kekuffiks ehk kehakultuurifilmifestivaliks - nii on loodusfilmide, õudusfilmide ja pimedate ööde filmide kõrval nüüd veel üks võimalik, et aina laienev filmiüritus. Selline on näidatava filmi tutvustusklipp:

3. Jäärajale - naelad alla ja tõukekelk kätte

Nii Lõuna-Eestis kui põhja pool saab juba tõukekelkudele asuda - külmetamine ja sulatamine on muutnud vähemsõidetavad metsateed tõukekelgule ideaalseks. Tõukama ei pea minema maalt vanaema juurest küünist leitud vana soome kelku, vaid võib rentida mõne moodsa, soomlaste tehtud sportlikuma sõiduriista, millega võib arendada kiiruseid kuni 30 kilomeetrit tunnis.

Tõukekelgumatkale võib minna näiteks Taevaskotta, Taevaskoja ja Mammaste kanti, Pühajärve jääle, Soomaale (kus on praegu üleujutatud luhad siledaks jäätunud), Põhja-Kõrvemaale. Kuna tee võib olla jäine, siis tõukamiseks haakumise saamiseks tõmba saabaste alla lumenaelad, mille saab kummiga saapa külge kinnitada. Neid leiab juba enamikest supermarketitest, kui ära ostetud pole.