1. Kallasrajad Laulasmaal mööda uut matkarada

Eelmise aasta lõpus sai Laulasmaal valmis uus matkarada, mida ei juhtu just tihti. Selle tegi Laulasmaa spordiklubi, mille liikmed olid looduses raja sini-kollaste triipudega maha märkinud. Meri on laupäeval veel vaikne, õhtul algab lumesadu ja tuul kogub jõudu, kuid selleks ajaks saab Laulasmaa Spaa juurest alanud raja lõppu, mis on samas kohas, kus alguski, juba tagasi ning siis spaasse või mõnesse lähedalasuvasse restorani sooja minna.

2. Soomaal on jäätunud üleujutus

Soomaa üleujutus jaanuaris.

Nädala sees jõudis eelmise suure sula suurvesi Soomaale ja ajas jõed üle kallaste. Siis aga tuli peale krõbe pakane ja kaanetas üleujutatud luhad hiiglaslikuks liuväljaks. Neil on juba nähtud nii uisutajaid kui soome kelguga sõitjaid. Ise jääle uitama minek võib olla siiski ohtlik, sest alt taanduv vesi jätab jää õhku rippuma ning jõgede kohal võib olla ka üliõhukesi kohti, mis inimest ei kanna. Kuid ka kindla maa pealt on üleujutuse jäätunud olek ilus vaadata ja mõne väiksema lombi peal saab liugu lasta.

3. Põhja-Kõrvemaa - Põhja-Eesti Šveits

Paukjärve vaatetorn.

Jussi järved ja Paukjärv on ka jääkaane all, kuid metsas võib lumi peale reedest suurt sula juba üsna õhukeseks kahaneda. Seega ongi kergem ringi jalutada. Liivased rajad pole väga libedad ja porri ei vaju. Muidu on metsaalused veel pehmed - värske lörtsi all võivad peituda porised mülkad. Jussi järvede ja Paukjärve kandis on mudamülgaste oht liivastel teedel väiksem. Käi ära ka Jussi nõmmel.