Reisihommikul esitleb “Minu Madeira” autor Marita Tambelt oma värskelt trükist tulnud raamatut ja jutustab sellest, mida tema Madeirale otsima läks: “Minu suurim unistus on kogeda kogu maailma ilu ning suurim hirm magada maha midagi põnevat, sest elu segab pidevalt vahele. Nii tõstsingi nõela oma eluplaadilt üles ja läksin uut lugu otsima Madeirale – sinna, kus rannaliiv on peamiselt musta värvi; kus ainus suur metsloom on karjast eksinud lehm; kus avokaadod on kompostimaterjal ja üks suurimaid turismiatraktsioone on kelgusõit mööda asfalti. Saarele, mis on sama kirju, kui sealsed inimesed ja nende värvikad lood.”

Oma Madeira-reisidest räägib ka Linnateatri näitleja Margus Tabor, kes on Madeirat külastanud korduvalt. Tema kolmanda reisi tulemus jäädvustati Kanal 2 seriaalis "Saare sosinad", kus seltskond tuntud Eesti näitlejaid seikles päikesepaistelisel Madeiral, püüdes saada aru aastakümneid tagasi toimunud sündmustest.

Praktilist nõu jagab reisihommikul Estraveli vanemreisikonsultant Oleg Maškov, kes peab Madeira saarestikku üheks erilisemaks paigaks kogu maailmas.

Madeirat külastavate Eesti puhkusereisijate arv kasvab igal aastal. Portugali sihtkohtade edetabelis asub Madeira pealinn Funchal Lissaboni ja Faro järel kolmandal kohal. Kõige enam reisitakse Madeirale kevadel ja sügisel, populaarsemad reisikuud on aprill, august ja oktoober.

Madeira troopiline saarestik Atlandi ookeanis asub 600 km kaugusel Aafrika rannikust. Vulkaanilise tekkega saarestikul asub hulgaliselt rohkem kui kilomeetrikõrgusi mäetippe ning Madeira loodus on kauneim praegusel kevadisel ajal, kui taimestik õitseb.

Madeira asustus tekkis 1420. aastate paiku. Saarestik on Portugali autonoomne piirkond, mis kuulub Euroopa Liitu ja kus on käibel euro. Madeiral elab ligikaudu 270 000 inimest.

Eesti suurima reisibüroo Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Printi korraldatud reisihommikute sari toimub kord kuus Viru Keskuse IV korrusel Rahva Raamatus. Reisihommikutel tutvustavad tuntud reisisellid uusi põnevaid sihtkohti ja reisitrende ning räägivad oma kogemusel tuginedes Eesti inimeste hulgas populaarsetest sihtkohtadest. Madeira reisihommik algab 21. aprillil kell 12.00. Järgmise, mai reisihommikul tutvustatakse Austraalia, USA, Uus-Meremaa ja Kanada noorte tööviisasid. Juuni reisihommikul tuleb juttu Armeeniast ja Gruusiast.

Reisihommikutel osalemine on tasuta ning vestlust on võimalik jälgida ka otseülekandena Estraveli või Rahva Raamatu Facebooki lehel.