Näiteks 2013. aastal sattus reisiblogija Matthew Klint lennufirma personaliga pahuksisse, sest mees hakkas lennureisi vältel pildistama.

Lennufirmade sõnul ei soovita, et piltidele jääks personal või teised reisijad. Niisiis ilmneb, et kui lähed näiteks kallimaga reisile ja istute kõrvuti ning tahate koos selfie teha, siis ilmselt pahandusse ei satu.

Pildistamise ja filmimise osas on karmid reeglid kehtestanud eelkõige Ameerika lennufirmad nagu näiteks American Airlines, Delta ja United. Viimastel aastatel on pildistamist ja filmimist hakanud piirama ka need lennufirmad, mis lendavad edasi-tagasi üle Atlandi ookeani.

Näiteks American Airlines’i reegel lubab teha fotosid ja videoid, mille eesmärk on jäädvustada isiklikku laadi sündmuseid. Keelatud on aga pildistada või filmida lennuki pardal olevat personali ja teisi reisijaid.

Sarnane reegel on ka lennufirmal Delta, kuid nemad mainivad oma reeglis, et kui foto soovitakse teha sellise nurga alt, et sinna jääb ka teisi inimesi peale, siis peab enne küsima neilt luba.

Üks põhjuseid, miks taolised reeglid on kehtestatud, tuleneb sellest, et inimesed kipuvad pildistama kaasreisijaid, kes on moel või teisel naljakad või käituvad pentsikult. Fotod laetakse sotsiaalmeediasse ja neist inimestest saavad internetis naerualused.