Vahetasime 1,5-miljonilise pealinna Kambodžas 8-miljonilise peallinna vastu Tais. Bangkoki Don Mueangi lennujaamas tervitas meid juba varasemast tuttav immigratsioonijärjekord. Seni oleme oma reisi jooksul sealt ikka üsna libedalt läbi saanud, aga Bangkokis passisime järjekorras ikka kõvasti üle tunni. Kuna maandusime öösel, siis selleks ajaks olime mõlemad võrdlemisi zombid ning me isegi ei hakanud kaaluma ühistranspordi kasutamist, et hostelisse jõuda. Võtsime grabi, mis toimetas meid üsna mõistliku hinna ja ajaga hosteli.

Bangkok oli meil plaanitud vahepeatusena ning me ei olnud valmistunud selleks, et teha suuri linna ja seda ümbritsevaid piirkondi avastavaid retkesid. Lootsime maitsta Tai head toitu ning natukene shopata. Ööbisime selle mõne öö jooksul sõna otseses mõttes tikutopsis. See oli omaette eriline kogemus magada hostelis, kus on külastajatele eraldatud põhimõtteliselt ainult voodi, mille ette saab tõmmata kardina.

Bangkokis pidime taas taluma meeletult palavat ilma. Läksime küll linna vahele, et uudistada Tai pealinna kauneimaid templeid, kuid lõpuks olime sunnitud palavuse tõttu piirduma vaid mõnega (mille nime ka isegi ei ürita siia kirja panna, kuna see on lihtsalt nii keeruline). Õnneks meile sellest ka suuresti piisas ja saime kaunid Buddha kujud ning värvilised templid omale mällu salvestada. Templite ümber uitamine oli ka seetõttu põnev, et seal ümber elavad mungad ning huvitav oli nende igapäevaelu jälgida ning toimetusi vaadata.

Käisime ära ka kuulsal Khao Sani tänaval, kus turistid käivad prussakaid, vaklasid, ämblikke jm põnevat degusteerimas. Jaanus piirdus sel korral vaid skorpioni maitsmisega ning imekombel jäi isegi ellu.

Turgudest valisime välja Chatuckaki nädalavahetuse turu ning Pratunami turu. Chatuckak on väidetavalt üks maailma suurimaid turge ning seal võis tõesti leida kõike alates koeratoidust kuni lõhnaseepide ning kasutatud gucci-muccini. Pratunami turg on rohkem kuulus selle poolest, et seal käiakse hulgikogustes riideid ostmas. Rahvast ja ka kaupmehi oli seal kordades rohkem, kui sellise maajupi peale mugavalt mahtuda võiks. Meil oli suuri raskusi, et üles leida koht, kus müüdi lisaks naiste hilpudele ka meeste riideid. Lõpuks ikkagi õnnestus meil mõned vajalikud asjad leida ning panime paki Eesti poole teele. Loodame, et uued riided ootavad meid juba kodus, kui ükskord sinna jõuame.

Liiklemine Bangkokis oli meie hinnangul üsna hõlbus. Meie sõitsime enamasti kas nn taevarongi või siis grabiga. Taevarong oli väga mugav ning ka oluliselt kiirem kui ummikute poolest tuntud Bangkokki üritada autoga avastada.

Tai toitudest said ära maitstud kõik vanad lemmikud — pad thai, pineapple rice, papaya salad, tom yum rice jne. Nagu ka eelmisel korral Tais käies, olime toidust vaimustuses!

Õige Tais käik peab muidugi sisaldama ka Tai massaaži. Kuna vaevlesime ajanappuse käes, siis saime endale lubada sel korral vaid jalamassaži. Jaanusele aga sellest piisas, et massažitooli tukkuma jääda.

See oligi lühidalt meie peatus Tai pealinnas. Jätsime endale piisavalt kohti veel avastamiseks. Järgnevad seiklused on aga meie jaoks juba hoopis põnevamad. Meid ootab ees Sri Lanka! Seega püsige lainel.

Vaata ka galeriid:

Kaija ja Jaanuse tegemisi saad jälgida nende blogist — SIIT!

Instagramist leiad põnevaid lugusid Kaija ja Jaanuse senistest seiklustest — vaata SIIT!