ABpark

Baltikumi suurim lõbustuspark on parim valik puhkuse veetmiseks pere, sõprade või kolleegidega. Sihtkoht asub Läti keskel maantee ääres ning on Riiast ainult ühetunnise autosõidu kaugusel.

ABpargis leidub arvukalt atraktsioone ja tegevusi, mis kõik sisalduvad 15-eurose päevapileti hinnas.

Vaatamisväärsused, muinasjutukangelaste näitus, dinosauruste rada, veeatraktsioonid, karussellid, tuubisõit, batuudid, kardisõit ja laserlahinguväli pakuvad igaühele midagi, millest rõõmu tunda.

Rahulikumad atraktsioonid on minigolf, veepadjal lesimine, laseriga märki laskmine, elektriautoga autodroomil sõitmine ja lihtsad töötoad.

Samuti on pargis mitu söögikohta ja suveniiripoodi. Nädalavahetustel saab osa võtta veel näomaalingutest, mulli-show’st, traktorirongist ja muudest tegevustest ning lisaks külastavad parki erinevad artistid. Uusi lõbustusi lisandub peaaegu iga kuu!

Asukoht: ABpark, Ledmane vald, Lielvarde maakond
Avatud iga päev 1. maist kuni 31. oktoobrini.
Info: www.abpark.lv ja Facebook

Hotel Jūrmala Spa

Kas tahate veeta perega nädalavahetust Eesti lähedal ja tunda suve juba kevadel? Siis on puhkus Hotel Jūrmala Spas just teie jaoks. Jūrmala kuurortlinna südames asub spaahotell, kus on hubased peretoad, sauna- ja basseinikeskus (6 sauna ja 4 basseini), erinevad spaaprotseduurid, maitsev toit ja värvilised kokteilid 11. korrusel asuvas baaris, kust avaneb vaade Jūrmalale.

Eelmisel aastal sauna- ja basseinikeskuses tehtud remondi käigus ehitati juurde basseiniga lastenurk, kus on liumägi ja saun multifilmidega. Samal ajal kui lapsed veedavad isaga lõbusalt aega sauna- ja basseinikeskuses, saab ema nautida idamaiseid rituaale, mis viivad toksiinid kehast välja ning taastavad energia ja jõu. Hiljem saab ka isa nautida erilist meestele mõeldud rituaali. Valikus samuti lastele ja noortele mõeldud protseduure. Tere tulemast Hotel Jūrmala Spasse!

Info ja broneerimine: www.hoteljurmala.com

Jurmala linnas on muudki peale veepargi

Nautige muusikat Dzintari kontserdisaalis
Legendaarne Dzintari kontserdisaal on üks linna olulisemaid kultuurimälestisi, tõeline pärl Läänemere kaldal! Päeval pakub selle ebatavaline arhitektuur silmarõõmu ja õhtuti toimuvad selles suurepärase akustikaga saalis erinevad kontserdid.

Seigelge Dzintari metsapargis
Dzintari metsapargi teeb eriliseks selle 33,5-meetrine vaatetorn, mis pakub unustamatut vaadet mändidele ja Läänemerele. Alates 1. maist oodatakse kõige seiklushimulisemaid külastajaid seiklusparki Jūrmala Tarzan, kus on võimalik kogeda võimsat adrenaliinisööstu, vallutades puude vahele rajatud viie raskusastmega radu.

Jalutage Ķemeri rahvuspargi rabas
Suur Ķemeri raba on üks populaarseimaid vaatamisväärsusi Ķemeri rahvuspargis, seda läbiv laudtee võimaldab loodushuvilistel kergesti ja ohutult siseneda selle puutumata sammalde, rabamändide ja soode kuningriigi südamesse. Raja suure ringi pikkus on 3,4 km ja väikese ringi pikkus on 1,4 km.

Nautige veemõnusid veepargis Līvu Akvaparks
Līvu Akvaparks on suurim aasta ringi töötav kinnine veepark Põhja-Euroopas. Peadpööritavad veetorud erinevate kiirustega, ainulaadne veeliumägi Tornaado, vastuvooluga bassein, mullivannid, jõgi ja välibassein, pisematele mõeldud puhkeala.

Jurmala eripakkumised
Jūrmala hotellides ja restoranides on kevadised eripakkumised spaaprotseduuridele, majutusele, tervendavatele protseduuridele ja restoranide külastusele.

Nuusutage motoajalugu Riia Mootorimuuseumis

Riia Mootorimuuseum esitleb Baltimaade suurimat ja mitmekülgseimat antiiksõidukite kollektsiooni. Mootorimuuseumis saab tutvuda autotootmise ajalooga, sealhulgas maailma vanima patenditud autoga – Benz Patent Motorwagen –, ainulaadsete Kremli limusiinidega, mis kannavad endas nõukogudeaegse autotööstuse nostalgilist hõngu ning legendaarsete sportautodega, tänapäevaste autode eelkäijatega.

Ülevaate saab ka Läti autotööstusest. Siin on üle 100 vanaaegse sõiduki ja nendega kaasas käiva loo, millega saab tutvuda interaktiivsete ekraanide, videolugude, virtuaalreaalsuse ja muude nüüdisaegsete tehnoloogiate kaudu.

Muuseumist saavad meeleoluka elamuse kõik, keda huvitab autode tootmine ja ajalugu. Muuseum on avatud iga päev kella 10.00–18.00. Näituse külastamine võtab aega umbes kaks tundi.

Muuseumi eksponaadid

Mägiteede kuningas Union CD V16
Väljapaneku kõige kallim sõiduk on Auto Union CD V16, mida kutsutakse ka hõbenooleks ning mis võistles edukalt mägiteedel autosõiduvõistlustel 1930-ndate Saksamaal. Masin õnnestus imekombel 40 aastat tagasi osadeks lammutamisest päästa.

Brežnevi armastatud luksusautod
Kuulus Kremli kollektsioon pajatab põnevaid lugusid Nõukogude Liidu juhtfiguuridest ja nende autodest. Üks suuri autoarmastajaid oli Leonid Brežnev, kelle kollektsioonist saab näha sõidukit Rolls Royce Silver Shadow, millega ta sattus avariisse.

Lätlane ehitab Ameerikas autosid
Uuendusmeelse Läti immigrandi August Krastiņši 1903. aastast pärinev Krastiņši auto on teadaolevalt üks kümnest tema käe all valminud masinast tehases, mis asus USA-s Clevelandis. Krastiņši auto on värskelt renoveeritud ning võtnud osa 2016. aasta vanasõidukite rallist Londonis.

Asukoht: S. Eizensteina tänav 8, Riia, LV 1079Brightonisse.
Info: www.motormuzejs.lv

Suurim vabaõhuseikluspark Tarzan Siguldas – ühes ilusaimas Läti linnas

Park pakub põnevust nii lastele kui ka täiskasvanutele, sest atraktsioonide mitmekesisus on tõepoolest muljetavaldav. Tarzani pargis on 11 seiklusrada ning enam kui 140 erinevat puude otsa paigutatud takistust, mis asuvad kuni 20 meetri kõrgusel maapinnast. Siin ootavad teid jalgratta- ja lumelauasõit trossil, hüpped võrkudesse ning mitmed teised ületamist vajavad takistused, jõurada paneb seevastu korralikult higistama.

Romantikutele on rajatud Tirooli rada 20 trosslaskumisega, neist pikim 220 m. Kõik rajad on varustatud modernse ohutussüsteemiga Šveitsist. Kõigil on huvitav, sest tegevused on kohandatud erinevate raskusastmete järgi. Kõige pisemate jaoks on loodud kaasahaarav seikluspark lõbusa 50 m pikkuse trosslaskumisega. Kindlasti meeldivad lastele ka safarisõit, batuudipark, täispuhutud atraktsioonid, laste kart ja autokool. Kiirust saate nautida, kui sööstate alla 400 m pikkuselt rodelitrassilt, seevastu sõit tõstukil lubab nautida maalilisi Koiva (Gauja) ürgoru vaateid mitmete kilomeetrite ulatuses.

Julged ning teravate elamuste otsijad on teretulnud unikaalsetele Tarzani atraktsioonidele: hullumeelsele rootorile, Tarzani hiidkiigele ja katapuldile, mis lennutab sind kuni 20 m kõrgusele õhku. Sõit elektromobiiliga meeldib omakorda nii peredele kui ka sõpruskondadele (olemas on ka marsruutide kirjeldused).

Eripakkumised komplekspiletitele, mis võimaldavad säästa hindadelt kuni 45%. Pargis on soodustused peredele, gruppidele ja sünnipäevalastele.

Tarzani seiklusparke on võimalik külastada ka Daugavpilsis, Liepajas ja Jurmalas.
Tule Tarzani parki ja täida oma päev elamustega!

Vaata lähemalt: www.tarzans.lv

Liepāja – globaalse haardega mõnus väikelinn

Lend AirBalticuga suunal Tallinn–Liepāja kestab ainult 2 tundi ja 40 minutit. Saabuge Liepājasse reedel ning tagasi Tallinna laupäeval või ükskõik millisel muul teile sobival ajal – Liepājasse ja tagasi lennatakse viis korda nädalas. Liepāja on suurepärane reisisihtkoht puhkepäeva veetmiseks.

Kuus parimat asja, mida Liepājas kindlasti teha

1. Reisige kultuurselt, külastades Baltikumi uhkeimat kontserdimaja!
Kontserdimaja Great Amber ehk nn merevaigu kontserdimaja on Liepāja linna kultuurielu sümbol ning ehib Liepāja ja Kurzeme kõrval kogu Lätit ja Baltikumi.

2. Nautige valgeid liivarandu!
Liepāja rannad on looduslikud ja puhtad ning kaetud pehme valge liivaga. Mõnikord pärast tormi võib rannalt leida merevaigutükikesi.

4. Valige aktiivne puhkus!
Liepāja rannapark. Park, mis istutati 19. sajandil, on Liepāja linna uhkus. 30 hektari suurune rannikuäärne roheala. Kaasakiskuval mänguväljakul võivad lapsed ajataju kaotada, nii et vanemad saavad rahulikult kohvi juua või lähedal asuvas välijõusaalis aktiivselt aega veeta.

Zirgu (ehk hobuse) saar. Minevikus külastasid seda tihti kaunid hobused, kuid nüüd saab seal näha tõelist loodusteatrit. Vahva jalgrada viib linnuvaatlustornini, mis asub keset järve. See on paik, mis toob teieni looduse rahu ja vaikuse.

Vabaajapark Beberliņi. Siin leiavad tegevust nii lohelaudurid, SUP- ehk aerusurfi laudurid, kanuutajad ja sõudjad ning seiklusradade huvilised, aga ka need, kellele meeldib kohvikus aega veeta.

5. Saage erilisi maitseelamusi romantilistes Liepāja kohvikutes!
Liepāja võluvatest kohvikutest ja gurmeerestoranidest leiab palju maitsvaid pakkumisi. Selles tuulises linnas on 18 restorani ning 40 kohvikut, pubi ja suvist välikohvikut.

6. Keskmiselt toimub igas kuus 140 erinevat üritust
Liepāja on vägevate traditsioonidega Läti kultuuripealinn – koos mitmekesiste tänapäevaste meelelahutusvõimaluste ja rahvusvaheliste artistidega pakub linn kõrge kvaliteediga kultuurielamusi. Keskmiselt toimub Liepājas umbes 140 erinevat üritust. Tutvuge kõikide üritustega lähemalt siin.

Mida veel Liepājas teha ja näha, uurige lähemalt siit.

Jaga
Kommentaarid