EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul liitus tänavuse Puhka Eestis kampaaniaga palju põnevaid ettevõtteid ning välja on pandud väga huvitavad paketid ja tegevused, mida igapäevaselt kogeda ei saa. “Näiteks romantika- ja perepakettide kõrval ka palju eksootilist – kloostri- või surfipuhkusest karusafarini välja,” ütles Mutso.

“Eesti kevad ja suvi on väga ilusad ja välisriikides puhkamise asemel on ka siin palju avastada – näiteks ajada Virumaal huntide jälgi, pidada koos öise linnukooriga paadis piknikku või nautida õiget folklooripidu Kihnu talus,” ütles Mutso ja lisas, et ainulaadse elamuse kõrval toetab kodumaal puhkamine meie oma inimesi ja elu.

Puhka Eestis üleskutsega esmakordselt ühinenud Pirita Klooster-külalistemaja sõbra Lagle Pareki sõnul aitab kampaania avastada ka vähem tuntud, kuid seda huvitavamaid kultuuri- ja puhkamisvõimalusi. “EASi projekt on igati tänuväärne, sest nii jõuab teave inimesteni kohtadest, mille teenuseid ja vaatamisväärsusi tasub proovida, kuid mis ise endale reklaami teha ei jaksaks,” ütles Parek.

17. aprillist kuni esimese maini internetis www.puhkaeestis.ee veebilehel olevaid puhkusepakette saab soetada nii kevadeks, suveks kui mõnedel juhtudel ka pikemaks perioodiks ette. Paralleelselt toimub kampaanialehel ja Facebookis reisimäng, mis testib inimeste teadmisi Eestimaa geograafiast ja kultuurist. Mängu auhindadeks on kodumaal puhkamise paketid.

Puhka Eestis kampaaniat reklaamitakse nii eesti kui vene keeles internetis ja televisioonis. Kampaaniat kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.