Venta Kärestik Lätis

Ventspilsist põhja pool asub Euroopa kõige laiem veelangus. Venta Kärestik, vähetuntud, ent siiski kõige laiem juga Euroopas, on olenevalt aastaajast 200-250 meetrit lai. Samas on selle kõrgus alla kahe meetri. Suvel, mil veevool väiksem ja aeglasem, saavad loodusimet vaatama tulnud inimesed nautida veevoolus kõndimist ja isegi suplemist. Kevadel ja sügisel, kui kudevad kalad rändavad ülesvoolu, on võimalik kaasa elada sellele, kuidas kalad kärestikust ülespoole hüppavad. Veevooluga paralleelselt kulgeb ka 1874. aastal ehitatud kivisild, kust kaunist vaadet nautida.

Rundāle loss Lätis

138 ruumiga Baltimaade Versaille’ks kutsutav Rundāle loss asub Lõuna-Lätis ja selle looja on kuulus Itaalia päritolu Vene arhitekt Bartolomeo Rastrelli, kes, muide, on ka Peterburi Talvepalee projekti autor. Barokkstiilis lossi teeb eriliseks selle imekaunis aed ja park. Lisaks peidab park endas hektari suurust roosiaeda.

Snow Arena Leedus

Baltimaade ainus talispordikompleks, mis on avatud aastaringselt. Jah, lugesid õigesti. Enam ei pea Dubaisse sõitma, sest suvist mäesuusatamist ja lumelauasõitu saab nautida ka juulis või augustis. Juba viis aastat järjest on Snow Arena kuulunud viie parima talispordikompleksi hulka maailmas. Kvaliteetse kunstlumega kaetud moodsas suusabaasis ootab sind 2 mäesuusarada ja lisaks murdmaasuusatamise harrastajatele mõeldud siserada. Milleks minna randa, kui saab minna suusatama.

Anykščiai puuladva jalutusrada Leedus

Baltimaade ja kogu siinse regiooni esimene rada, mis annab võimaluse jalutada kõrgel maapinnast, puude latvades. Jalutusrada on 300 meetrit pikk, tõustes järk-järgult maapinnast 21 meetrini. Teekonna lõpus asuv vaatetorn on 34 meetrit kõrge ja võimaldab külastajatel jälgida kiidetud Anykščiai männimetsa, imetleda looklevat Šventoji jõge ja näha Püha Matteuse kiriku torne, mis on Leedu kõrgeim kirik.

Tervete rahvuspark Lätis

Lastega reisijad, ärge seda kohta oma marsruudist välja jätke. Samas on see suurepärane peatuspaik ka täiskasvanutele, kellele meeldib viibida vabas õhus ja veeta üks sportlikum puhkusepäev. Park asub metsas, kus osa puid on üle 300 aasta vanad — võite ronida vaatetorni tippu, et nautida fantastilisi vaateid, mis laiuvad üle metsade. Lastele mõeldud muinasjutumetsas, mänguväljakul ja päkapikumetsas, kus kõik väikesed majad on päkapikkude suurused, tervitavad külastajaid kostümeeritud muinasjututegelased koos printsessiga. Lähedal asuvas järve ääres on võimalik laenutada paate või harrastada kalapüüki.

Mõtteid Baltimaade suviseks külastamiseks jagas Credit24 turundusjuht Annika Parm.