Kolmandat korda aset leidev festival on seadnud eesmärgiks tutvustada turismivälisel hooajal põnevaid paiku Loode-Eestis videvikuõhtute ja matkadega, loengute ja teatrietendustega, rääkimata maitseelamustest näiteks lõkketoitudega.

Nädalalõpu erinevatest elamustest valisin rännaku laternate valgel Turbast Ellamaale. Turba elegantselt halli raudteehoone ees võttis saabujaid, kes valgusid välja autodest või rongist, vastu puhkpilliorkester,. Kõik said endale värvilised laternad. Alustasime langenud lehtede sahinal tutvumist Turbaga — kaasas nii kohalikud kui need, kes Turbasse esimest korda sattusid nagu ma ise ja pean tunnistama, et nii Turba arhitektuur kui ajalugu pakkusid toredaid üllatusi. Üllatusi jätkus tänu heale korraldusele ja läbimõeldud tiimitööle kuni viimase minutini. Erilist rõõmu ja ilu pakkus ca 200le osalejale põllu ületamine — laternad käes, pilke ette ja taha heites, et seda pikka ja toredat rida näha, marssisid kõik ülevas meeleolu hanereas täiskuu all.

Üllatuse valmistas ka matka lõppedes imekaunis lõkete ja küünaldega valgustatud väljak, kus Läänemaa maitsete aasta pakkus hõrgutisi alates supist haugipallikestega ja kuusevõrsete joogi, tatra ja pohla ja kõrvitsa ja õunavahuga ning käsitööõlle ja käsitööleivaga, millele võis valida mitmeid hõrke katteid pealemäärimiseks.

Igal nädalavahetusel toob porikuu elamusi ja esimene oli juba nii paljulubav, et tahaks end jagada korraga mitme tulevase ürituse vahel.

Vaata galeriid laternamatkast:

Vaata Porikuu festivali ürituste kava SIIT!