Videost nähtav võib üllatada — laava polegi vedelik, millesse matkasaabas kohe ära upub. Pigem on tegemist paksu, tihke massiga, mille temperatuur on 700-1200 kraadi ja kuhu uppuda on väga raske. Vedel kivim on nii tihe, et selle sisse astuda pole võimalik, sest laava on 3,1 korda tihedam ja 100 000 kuni miljon korda viskoossem kui vesi. Kuumuse tõttu aga põleb saabas pikemalt laaval hoides kindlasti ära. Nagu videost näha, lahvatabki korraks leek enne saapa äravõtmist.

Selle video katsest matkasaapaga avaldas Dr. Alex Rivest, kes on Massachusettsi Tehnoloogiainstituudi teadlane ja tegeleb aju-uuringutega. Vabal ajal aga pildistab ta vulkaane, virmalisi, maastikke ja tähistaevast. Üks tema ilusatest vulkaanialbumitest on näha SIIN!

Ta lisab video juures, et matkamine aktiivsete vulkaanide lähedal on ohtlik: pealtnäha jahtunud maastik võib olla alt tühi, kivistunud laava õhukese kooriku all võivad voolata kuumad laavajõed ja mere ääres on oht, et äsja tekkinud kaljud kukuvad ootamatult merre.