Kui alustada sõitu pealinnast, võib peagi kosutava peatuse teha maanteest mitte kaugel asuvas Saula külas. Just nimelt seal asuvad erivärvilised Siniallikad. Just, ärge laske end vaid nimest petta — tegemist on suisa kolme allikaga, mis on vastavalt rohekassinise, pruunikasmusta ning hallikassinise tooniga. Rahvasuu teab rääkida, et allikaveel on ravitoime. Aga kui mitte muud, siis silmailu ja janukustutust kohe sõidu alguses (või lõpus, kui tulla Tartu poolt) saab kohe kindlasti!

Saula Siniallikad. Foto: puhkaeestis.ee

Edasi võib rooliratta pöörata Paide poole, mis jääb Tallinn-Tartu maanteest umbes viie kilomeetri kaugusele. Kui seal parasjagu Arvamusfestivali ei toimu, tasub sisse põigata hoopis Ajakeskusesse Wittenstein. Hoone eri korrustel saab tutvuda muinas- ja orduaja, kuningate ja tsaaride aja, okupatsiooni- ja eesti aja ning taasiseseisvumisajaga. Ajakeskuse restoranis saab mekkida maitseid erinevatest ajalooperioodidest.

Kes peab lugu õiteilust ja roosilõhnast, et tohiks kindlasti mööda kihutada Põltsamaa linna Roosiaiast, mis asub Tallinn-Tartu maanteest ligi kolme kilomeetri kaugusel. Roosiaias kasvab üle 5000 roosiistiku ning ligi 800 erinevat roosisorti. Parim külastusaeg on enamasti juuni keskpaigast kuni septembri keskpaigani, sõltuvalt ilmaoludest. Kes tahab, saab kohapealt ka istikuid kaasa osta. Muide, juba 27. juunil algavad Roosiaias roosipäevad, mille esimeses satsis on fookuses pargiroosid ja inglise roosid.

Foto: Pexels

Tagasi põhimaanteel võiks sisse põigata Puurmanisse, kus kõrgub uhke Puurmani mõis. Peahoones saab uudistada nii krahvinna buduaari, torni viivat salaust, krahvi kabinetti kui ka varakambrit. Eritellimusel pakuvad elamust ööekskursioonid. Kes tahab pika sõidu keskel teha ka söögipeatuse, siis otse loomulikult ei saa unustada Kesk-Eestis asuvat Põhjaka mõisa. Mäo risti ja Mäeküla vahel paiknev söögikoht on tuntud oma värskete ja hooajaliste toitudega. Juunikuus on nad avatud igal reedel, laupäeval ja pühapäeval.

Millistes kohtades armastad sina pika sõidu jooksul peatusi teha?

Lugesid just Hulkurplika päevikute 93. osa.

Madle Timm on 26-aastane eestlanna, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel