Väikesest lennujaamast Põhja-Norras Kirkenesis viiakse saabujad hotelli ebatavalise transpordiga - koerarakendiga. Ebatavaline on ka hotell, kuhu viiakse. Kirkenes Snowhotel on, nagu nimigi ütleb, lumest ehitatud hotell.

Koerarakendi ette on rakendatud kaheksa alaska huskyt ja nad toovad hotellikülalise ära 45 minutiga, seega pole tegemist ka teab mis lühikese teekonnaga, arvestades näpistavat külma ja näkku tuiskavat lund. Lisaks küsitakse tuisus kihutava koerarakendi eksootika eest 2300 norra krooni ehk ligi 270 eurot, mis on taskukohane vähestele. Ülejäänud peavad leppima tavalise bussitranspordiga libedal maanteel.

Koeratakso sõidab üsna Vene piiri lähedal, seega pidi hotell hankima loa ka piirivalvuritelt, et saaks turiste lumistel teedel sõidutada.

Jää- ja lumehotellid on polaarjoone taga muutumas aina populaarsemaks. Kanadas võib leida jääst hotelli nimega Hôtel de Glace näiteks Quebeci lähedalt kümneminutise autosõidu kaugusel, samuti on jäähotell Põhja-Rootsis: Icehotel asub Jukkasjärvi kaldal ja pidi sel hooajal paigaldama magamistubadesse ka suitsuandurid, et vastata kõigile euronormidele.

Vaata ka videot, kuidas Norra lumehotell seestpoolt välja näeb: