“Oleme väga uhked, et Finnair on taas Skytraxi tunnustuse osaliseks saanud. Oleme pühendunud oma reisijatele kogu reisi vältel parima teenuse pakkumisele ning arendame pidevalt nii oma maapealset teenindust kui ka teenust õhus,“ ütles Finnairi kliendikogemuse juht Piia Karhu.

Tema sõnul on Finnair teinud märkimisväärseid investeeringuid, kasvatades oma A350 lennukiparki ning arendades klienditeenindust alates pileti broneerimisest kuni check-ini ja pardateeninduseni välja.

Piia Karhu teatel jätkab Finnair oma teenuse ja kliendikogemuse arendamist, tuues oma teenindusse sisse üha enam innovatsiooni ja uusimaid digilahendusi.

„Oleme tänaseks installeerinud oma Nordic Sky Wi-Fi portaali kõigisse pikamaareiside lennukitesse ning ka meie mobiilirakenduse kasutamine näitab kasvutrendi,“ lisas Karhu. Tema sõnul oli Finnair maailmas esimene lennufirma, kes lansseeris pardal Alipay teenuse. Lisaks viidi Helsingi lennujaama check-in kassades edukalt läbi näotuvastussüsteemi testid.

“Digitaalne areng on üks meie põhilisi strateegilisi eesmärke, kuid samas jätkame arendustegevusi ka teistes kliendikogemuse valdkondades nagu näiteks koostööprojektid tippkokkadega meie pikamaalendude äriklassi kabiinides ning koostööd erinevate partneritega meie lounge´ides,“ Lisas Piia Karhu.

Skytraxi poolt välja antavat World Airline Awards´i peetakse olulisimaks välimäärajaks, mis puudutab reisijate rahulolu maailma erinevate lennufirmadega. Kliendiuuring analüüsib reisijate rahulolu üleüldise reisikogemusega nii lennujaamas kui ka lennuki pardal: check-in ja pardaleminek, istme mugavus, lennuki sisemuse puhtus, toit, joogid, meelelahutus lennukis ning töötajate teenindustase.

Finnairiga lendab iga aasta rohkem kui üheksa miljonit reisijat enam kui 80 sihtkohta Aasias, Euroopas ja Põhja-Ameerikas. Lennufirma on esimene Euroopas, mille lennuparki kuulub uus A350 XWB lennuk. Finnairil on ainsa Põhjamaade lennufirmana Skytraxi neljatärni hinnang. Lisaks on ta kaheksal järjestikusel aastal võitnud parima Põhja-Euroopa lennufirma tiitli. Finnair kuulub maailma juhtivate lennufirmade liitu Oneworld.