Märtsist maini

Kevad on üks populaarsemaid aegu, mil turistid Egiptust väisavad. Ilm on sel ajal soojem, aga samas mitte liiga soe. Aprilli- ja maikuu on ka ühed parimad kuud, mil nautida Punases meres ujumist ja sukeldumist ning Egiptuse päikese käes päevitamist.

Samas on võimalik, et just siis, kui sina kevadel sinna reisid, koged hoopis Khamsini tuult, mis toob neisse piirkondadesse sageli tolmu ja liivatorme.

Kõige olulisem on, et hoiaksid silma peal, millal on Ramadan, mil islamiusulised hoiduvad toidust, joogist, tubakast ja seksuaalsetest naudingutest koidust loojanguni. 2020. aastal on Ramadan 23. aprillist kuni 23. maini, aga see võib järgnevatel aastatel langeda ka mõnele muule kuule ehk uuri see kindlasti enne välja, kui lennupiletid broneerid.

Juunist augustini

Suvel on Egiptuses temperatuurid keskmiselt 35 kraadi ümbruses ja lisaks on õhk ka ekstreemselt niiske. Kui väga soe ilm ei põhjusta sulle kannatusi, on see üks parimaid aegu selle riigi külastamiseks, sest siis on seal vähem turiste ja paljusid turistiobjekte on mugavam külastada.

Kui su hotellis on olemas ka õhukonditsioneer ja ujumisbassein, saad aeg-ajalt end värskendada ja polegi midagi hullu. See on eriti tõsi, kui plaanidki minna lihtsalt hotelli puhkama ja suuri ekskursioone ette ei võta.

Siiski, pane tähele, et päeva ajal on paljud kohad suviti kinni ning kohvikud ja restoranid ei ava uksi enne päikeseloojangut.

Septembrist oktoobrini

Täpselt nagu ka kevadel toob sügis Egiptusesse jahedamad ilmad ja paremad hinnad. Kuigi õues on jätkuvalt soe, tuleb merelt jahutav sügistuul, mis muudab mere ääres päevitamise meeldivamaks. Lisaks on meri veel mõnusalt soe ja kuna rahvast on vähe, on seal mõnusam ujuda.

Novembrist veebruarini

Talv on Egiptuses turismihooaeg, sest ilmad on nüüd veelgi jahedamad ja turistid on valmis sealseid iidseid vaatamisväärsusi avastama ning koos pikkades järjekordades ootama. Sel ajal tõusevad ka hotellide hinnad tippu (eriti jõuludel ja aastavahetusel) ja paremad toad lähevad kiiresti ära, mistõttu planeeri talvist puhkust pikalt ette.

Siiski, kui plaanid minna Egiptusesse talvel, paki kaasa ka pikkade varrukatega särke, teksapükse ja mõni jakk, sest õhtud on seal siis üsna külmad.

Kokkuvõttes tuleb tunnistada, et Egiptuses on mõnus aasta läbi ja see, millal sina sinna reisima peaksid, oleneb sellest, mida sa seal teha plaanid.

Allikas: The Blonde Abroad