Kui plaanid mõnesse allpool nimetatud linnadest minna, siis loe eriti tähelepanelikult - võimalus on kohalike soovitsue abil midagi enamat näha kui tavaliselt.

Osale improvisatsiooniteatris Impro Prague 2013

31. oktoober - 2. november

Improvisatsiooniteatris luuakse laval kõik just sel hetkel, kui see sünnib - midagi ette planeeritud pole. Osalised lisavad igasse stseeni oma ideed ja mõtted. Seekord peetakse rahvusvahelist improvisatsiooniteatrite festivali Prahas esimest korda. Külalised saavad nautida laia valikut tšehhi enda ja välistruppide esituses, samuti saab ka ise osaleda, kuna enamus improvisatsiooniteatreid kaasavad ka publikut.

Festivali suurim staar on Belgia näitleja Yann van der Branden tuntud improvisatsioonikomöödia telesarja "Whose Line is it Anyway?" Belgia versioonist.

Naudi filmikunsti Thessaloniki Rahvusvahelisel Filmifestivalil

1.-10. november

Esimest korda 1960. aastal peetud "Kreeka kinonädal" muutus 1992. aastast rahvusvaheliseks ning praegu on tegemist Balkani ühe tähtsaima filmifestivaliga.

Festivalil on rahvusvaheliste, Kreeka filmide, uute horisontide ja Balkani ülevaateprogramm. Võõramaalastel ei tasu muretseda, sest kõik filmid on ingliskeelsete subtiitritega. Hea on pilet varem ette ära osta, et mitte ilma jääda.

Meki erilisi roogasid Taste MTL Montreali toidufestivalil

1.-11. november

Montreali versioon "Restaurant Weekist" haarab ligi sadat restorani kogu linnas ja kõigis neis on spetsiaalmenüüd kas 19, 29 või 39 dollari eest. See on hea võimalus proovida erilisi roogasid sellistes tipprestoranides, mis muul ajal võivad liiga rahakoti pihta käia. Pakutakse kõike prantsuse köögist aasia köögini. Jällegi on mõistlik kohad varakult broneerida, et hiljem mitte pettuda. Korraldatakse ka toiduekskursioone, et need, kes tahaksid erinevaid maitseid proovida, saaksid igal juhul elamuse.

Kammermuusika SoNoRo festivalil Bucharestis

1.-19. november

SoNoRo festivali eesmärgiks on kammermuusika rambivalgusesse toomine ja ka Rumeenia muusika maailmale tutvustamine. Kaheksandal toimumisaastal on festival kasvanud juba üsna populaarseks. Programm on kirev ning sisaldab kontserte sellistelt esinejatelt nagu Letters From the Sky, Sunrise, Aurora, Air jt. Kontserdid toimuvad erinevates kohtades üle linna, piletid on müügil Humanitase raamatupoodides, Cărtureşti ja Germanose poodides ning mobiilioperaatorite Orange´i, Vodafone´i ja Domo müügikohtades.

Vaata auhinnatud filme Stockholmi Rahvusvahelisel Filmifestivalil

6.-17. november

12 päeva jooksul novembris vallutab filmifestival Stockholmi kinod, näidates enam kui 170 filmi 40 riigist. Avafilmiks on Steve McQueeni vastuoluline ajaloodraama "12 aastat orjana" Chiwetel Ejioforiga peaosas.

Filmid on jaotatud kategooriatesse: "ladina visioonid", "hirmu tsoon" ja "dokumaania". Lisaks filmiesitlustele on festivalil ka filmiviktoriinid, peod, seminarid, töötoad, kohtumised jne.

Selleks, et osta pilet kinoseansile, peab enne olema soetatud festivalipass.

Naudi vaikust Zagrebi tummfilmifestivalil Pssst!

7.-9. november

Pssst! on ebatavaline filmifestival. See pöörab tähelepanu tummfilmile täiesti uuel ja meelelahutuslikul moel. Kuna tänapäeval tehakse tummfilme ülivähe, siis tekib kindlasti küsimus, mis on sellise festivali mõte?

Mõte on meediaeksperimendis, mille käigus autorid võivad osalemiseks saata filme, mis nende arust on mõistetavad ka tummfilmidena, ilma originaalhelita. Festivalimeeskond peab leidma saateks sobiva elava muusika või muu muusikatausta, mille saatel filmi näidata.

See loob filmist loomulikult hoopis uue mulje ja just sellepärast ongi Pssst! väga huvitav festival. Muidugi esitatakse igal aastal ka tõelist tummfilmiklassikat.

Süüta küünal Lāčplēsise päeval Riias (või mujal Lätis)

11. november

November on Lätis rahvuspähade aeg. 11. november on kohalike elanike jaoks väga tähtis - Lāčplēsise Päev. Sel päeval ei tähistata esimese maailmasõja lõppu 1918. aastal, nagu paljud teised riigid teevad, vaid võitu Vene armee üle võitluses Riia pärast. Tähtpäev nimetati rahvuskangelase auks ja sel päeval süüdatakse Läti võitlejate mälestuseks tuled. Korraldatakse ka tõrvikurongkäike ning Riia südalinnas asetatakse küünlad vanalinna müüride äärde.

Ahmi endasse kunsti ja kultuuri Edinburghi kunstimessil

15.-17. november

Edinburghi kunstimess toob kokku tuhanded kunstiteosed 50-st galeriist Suurbritannias ja Euroopas. Edinburgh Corn Exchange´i hoones on kõik need üles pandud ühe katuse all, pakkudes lisaks kunstimüügile võimalust ka osaleda trükitöötubades, vestlsringides ja maalikunstikursustel nii noortele kui vanadele. See on lõbus viis veeta päev koos perega, sest meelelahutust on kõigile. Alla 16-aastased saavad sisse tasuta, kui saatjaks on vanem inimene.

Valgust pimedasse öösse toob Pimedate Ööde Flmifestival Tallinnas

15. november - 1. detsember

Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival ehk PÖFF on Põhja-Euroopa üks suurimaid ja omapärasemaid filmifestivale ning on tunnustatud viiekümne maailma filmifestivali poolt.

Pakutakse kolme festivaliprogrammi: EurAsia, Tridens Herring ja Põhja-Ameerika sõltumatud filmid koos traditsioonilise dokumentaalfilmide ja mängufilmide programmiga. Samuti on festivalil kõrvalprogrammid lühifilmidele, retrospektiividele jne. Toimuvad filmidega seonduvad kontserdid, näitused, vestlusringid jms. Samal ajal kestavad kolm kõrvalfestivali: Animated Dreams, Just Film ja Sleepwalkers. Filme näidatakse neljas kohas ja pileteid saab osta nii kohapealt kui ette.