Transilvaania on turistide seas tuntud pigem Dracula legendi järgi, kuid kaevandus sobib ka selle legendi juurde hästi, eriti just soolakaevandus.

Soola kaevandati Transilvaanias juba Rooma impeeriumi aegadel. Eelmisel sajandil üheks maailma suurimaks paisunud tootmine jõudis sadade meetrite sügavusele, kuni vastu tulid savikihid. Kaevandusest rajati 780-meetrine otsekäik ladudeni, et soola mugavamalt välja vedada ja see, 1853.-1870. aastatel ehitatud käik on ka turistidele avatud koos Josefi kaevanduskäikude, vintsiruumi, vertikaalšahtiga Rudolfi kaevandusest, kus on ka töötav plokktõstuk ning maa-aluste järvedega, kus saab paadisõitu teha.

Salina Turda soolakaevandus on lisaks huvitavatele atraktsioonidele ka tervislik. Kui paljud spaad pakuvad hingamisteede raviks soolakambreid, siis soolakaevanduses on igal pool tervislik atmosfäär: püsiv temperatuur 11-12 kraadi, püsiv õhusiiskus 73%-80%, ioniseeritud ja soolaosakestega õhk, mis mõjub kopsudele ja hingamisteedele hästi ja bakterite puudumine, kuna soolakeskkond pole nende jaoks tervislik. Lisaks on mõõdetud soolakambrites ka ülimadal radioaktiivsuse tase, mis jääb alla looduslikule foonile.

Kuid lisaks tervislikule atmosfäärile on rumeenlased maa alla ehitanud igasuguseid atraktsioone, millega soolaosakesi õhus nautida: näiteks pöörleb ühes kaevandussaalis suur 20 meetri kõrgune vaateratas, mis teeb tiiru kaheksa minutiga. Maa all saab mängida minigolfi kuuel rajal, korvpalli, jalgpalli, bowlingut kahel rajal, lauatennist. Kõige madalamatesse kaevandussaalidesse tekkinud maa-alustel järvedel võib teha 20-minutilise paadisõidu. Atraktsioonide hulk on vägev, aga selle juures on ka üks ebamugav asjaolu - iga asi maksab, mitte pole ühe sissepääsupileti hinna sees. Hinnad pole küll kallid - 2-3 eurot iga atraktsiooni eest, aga pikemalt maa all aega veetes võib see rahakotile tunda anda. Aga muidugi saab ka käikudes lihtsalt niisama lisatasuta jalutada.

Kokku on turistidele avatud kolm maa-alust soolakaevandust: Terezia, mis ulatub oma šahtiga kuni 120 meetri sügavuseni, Anton, mille sügavus on 108 meetrit ja Rudolf, mis on 42 meetrit sügav. Käikude seintele on tekkinud huvitavad soolamoodustised ja mustrid, mida valgustavad laest alla rippuvad LED-valgustid. Maa-alune meelelahutuskeskus rajati PHARE programmi toetusega, 5,8 miljonist eurost 63% tasuti Euroopa Liidu rahadega.

Maa-alune minigolf.
Paadisadam soolakaevanduses.
Vana käik viib soolakaevandusse.
Aatrium, kontserdisaal ja korvpalliväljak.
Soolakaevanduse vaevumärgatav maapealne osa.