Paraku pole nelja aasta pärast valmiv atraktsioon Alfa Kentauri tähesüsteemis, nagu filmistsenaarium Pandora asukoha ette näeb, vaid hoopis maailma suurimas loomapargis Disney Animal Kingdom. "Avatari" Pandora loomine on selle Florida teemapargi suurim laiendus üldse.

Walt Disney Imagineering teeb koostööd filmilooja James Cameroni ja Lightstorm Entertainmentiga, et 2009. aastal 3D-ekraanidele toodud filmi uus tase tehismaastike kujutamisel nüüd ka käegakatsutavaks muutuks.

Teemapargis saab näha ja katsuda rippuvaid kaljusid, helendavate taimedega vihmametsi ning pidutseda koos sinaka välimusega kohalike humanoidide hõimuga. Proovida saab ka Bansheed ehk lenddraakonit.

Esialgsete plaanide järgi on kavas "Avatari" park avada 2017. aastal. Ehitus läheb lahti aga juba selle aasta lõpus.

"Avatari" filmi hakkas James Cameron ette valmistama 1994. aastal ja plaanitud oli selle valmimine 1999. aastal. Paraku polnud tehnika veel nii arenenud, et plaanitud ulmemaastikke valmis ehitada, nentis tol ajal Cameron ja võttis filmiefektid uuesti käsile 2005. aastal. Kui filmi maksumuseks koos virtuaalsete tehismaastike loomisega tuli 280 miljonit dollarit, siis kogu Pandora looduse füüsiline ülesehitamine läheb projektide järgi maksma ligi 500 miljonit dollarit.

Lähiaastatel tulevad välja ka "Avatari" järjefilmid: 2016., 2017. ja 2018. aastal.

Pandora suurim vaatamisväärsus: rippuvad kaljud.

Banshee lennutab teemapargi turistid Pandora ulmelise maastiku kohale.

Pidu Pandora rahvaga.

Joe Rohde Walt Disney Imagineeringust (paremal) näitab Cameronile (vasakul) tulevase teemapargi maketti.