Kohalikud turud

Võib-olla on asi selles, et ma olen maalaps, aga mulle on alati turul käia meeldinud. Ka väiksena. Värsked köögiviljad, maitsvad pirukad ja toredad müüjad muudavad turuelamuse meeldivaks igale lapsele. Milano puhul on suureks boonuseks ka maitsev tänavatoit, mille abil oma lapsele uusi maitseid tutvustada ja meeldejäävaid elamusi pakkuda.

Kurikuulus itaalia jäätis

Kellele siis jäätis ei meeldiks? Itaalias leiab jäätiseputka üles igaüks. Ja mina usun tõsimeeli, et ilma kurikuulsa ja väga maitsva jäätise proovimiseta ei ole Milano reis täisväärtuslik.
Kloun Milanos.

Vahvad ja suured pargid

Selle asemel, et perega lõuna kuskil restoranis veeta, võiks selle aja hoopiski pargis veeta. Lastega on piknikul tore käia ja lisaks sellele ei ole Milanos kaasahaaratava tänavatoidu leidmine keeruline. Turult saab soodsa hinnaga ka maitsvaid puuvilju, mida magustoiduks nautida. Kuna parkides ajaveetmine on Itaalias populaarne, siis kindlasti leiavad lapsed ka endale toredad kohalikud sõbrad, kellega ema-isa kõrval mängida. Kindlasti kujuneb sellest üks armas mälestus tervele perele.

Kavasse ka üks muusem

Arvan, et ka lastega reisides tuleks võimalusel võtta kavasse üks muuseum, mida ühiselt külastada. Oluline on loomulikult valik, sest lapsele peaks visiidist jääma siiski tore ja põnev mälestus, vastasel juhul võibki tekkida väärarvamus, et muuseumid on midagi hirmsalt tüütut ja igavat. Omalt poolt soovitan lastega külastada Milano disainimuuseumit Trianne di Milano või Leonardo da Vinci teadus- ja tehnoloogiamuuseumit. Viimane kõlab küll paraja pähklina, kuid seal leiab tegelikult põnevat tegevust nii laps kui ka täiskasvanu.