Peipsimaa suvine hooaeg avatakse üle-eestilise avatud kalasadamate päevaga 28. aprillil. Kolkja, Varnja ja Räpina sadamatest saab juba sel laupäeval maitsta kohalikku kalatoitu, osta kaasa värsket kala ja kalatooteid ning võtta osa kogupereüritusest.

Parima toiduga kostitavad külastajaid kõik Peipsimaa laadad. Plaani tasub võtta juunis Iisaku külalaat, juulis Alatskivi vanavara laat ning augustis Kallaste ja Lüübnitsa sibula- ja kalalaadad. Lisaks paljudele laatadele on Peipsimaa tänavaküladest võimalik leida ka kohalikke perenaisi, kes müüvad heameelega kaasa erinevaid aiasaadusi.

Lisaks laatadele on Peipsimaal ka palju eripalgelisi üritusi. Juunis toimub juba kolmandat korda Peipsi järvefestival. 8 päeva jooksul kulgetakse erinevate veesõidukitega läbi 8 sadama ning igas sadamas toimub kontsert, korraldatakse õpitubasid ja pakutakse maitsvaid toite.

Juulis tasuks kindlasti külastada Vene Jaanitulesid ja kala üritusi. Lisaks toimuvad nii Mustvee linnapäevad kui ka Varnja kalurite päev. Spordisõpru ootab juuli alguses Rääbise jooks. Kuu lõpus pakuvad muusikaelamusi Peipsi Romantika vabaõhu kontserdid.

Augustis hoog ei vaibu ja toimuvad Kalevipoja kala- ja veefestival, Setomaa kohvikutepäev ja Kallaste linnapäevad.

Peipsi järve tasub külastada terve suvi. Vesi läheb mõnusalt soojaks ja rannamõnude nautimiseks on avatud rannad nii Kauksis, Mustvees kui ka Kolkjas. Tegevusi leiab nii kaldalt kui ka vee pealt.

Suviste tegevuste, ürituste, ööbimisvõimaluste ja palju muu kohta saab täpsemalt lugeda Visitpeipsi.com lehelt. Peipsimaa sotsiaalmeedia hoiab kätt pulsil ja loosib terve suvi välja ka erinevaid auhindu.

Peipsimaa Turismi eestvedaja Kadi Ploom kutsub avastama kultuurikirevat Peipsit just suvel: “Suitsukala, sibul, romantilised kontsertid järve kaldal, kruiis lõbusõidulaeva Dioraga ja soe järvevesi on just need märksõnad, mis iseloomustavad suvist Peipsit. Peipsimaa võtab Teid lahkesti vastu, kuid tulemata jätmisel hoiame meeleldi kõik selle hea endale.”

Peipsimaa — Hoia hea endale!

Peipsi järvefestival. Foto: Peipsimaa