Uue hotelli peakokk on Rudolf Visnapuu, kes asub ka Eesti Peakokkade Ühenduse Presidendi ametis. Lisaks saab ta mitmeid muidki põnevaid tiitleid ette näidata - näiteks Meisterkoka tiitel või siis Cordon Bleu auraha, mida kannavad kokakunsti tipptegijad. Eestis kuulub selline tiitel vaid üksikutele kokkadel.

Rudolf Visnapuu.

Estonia Spa peakokk Rudolf Visnapuu oli ka üheks restoranide nädala Pärnusse toomise idee algatajaks. Kuna tema enda restoran avatakse alles suvel, otsutas peakokk nüüd avada nn pop-up restorani, mis on avatud vaid restoranide nädala loetud päevadel.

Peakoka sõnul kaaluti pop-up restoranile sobivat kohta otsides mitut erinevat varianti. Arutati suisa söögikoha avamist basseinialal, kuna seal on mõnusalt soe keskkond ja piisavalt ruumi. Oleks ju tore, kui enne lõunasööki saaksid tunnikese varem kohale minna ja ringi ujuda.

Kui asuti mõttes olnud varianti katsetama, selgus siiski, et taldrikule valmis sätitud peened toidud kippusid soojas keskkkonnas sulama ja külalisi ei oleks mahtunud restorani nii palju, kui esialgsete plaanide kohaselt sooviti restoranide nädalal kostitada. Samuti ei saa basseinialal kasutada tavapärasest materjalist restoraninõusid, kuna see pole piisavalt turvaline. Seetõttu loobuti sellest mõttest.

Pop-up restoranile sobiva koha testimine basseinis.

Märtsi alguse ilusad ilmad andsid lootust väliterrassi avamiseks. Ilus suur terrass ja sobiv mööbel olid juba olemas. Kaunis vaade merele ning soov kevadist õhusooja nautida samuti. Peale soojaperioodi alanud tõsisem vihma- ja lörtsisadu ei andnud siiski palju lootust, et see kõige sobivam kohavalik oleks ja seetõttu tuli taas mõttest loobuda ning teisi sobivaid lahendusi otsida.

Uue ideena tuli peakokal mõte kasutada tulevase restorani ruume poolelioleva ehituse keskel, sest vajalik köögivarustus oli selleks ajaks saabunud ning see oli vaja vaid lahti pakkida. Uue restorani asukoht kohe Tammsaare puiestee ääres tundus ka suurepärane.

Ruume kriitilise pilguga üle vaadates tuli siiski tunnistada, et ehitajatel on seal veel tublisti tööd teha ja õhtusöögile saabunud külaliste kaunid kostüümid saaksid hetkeolusid arvestades päris tolmuseks. Kuigi oli soov pakkuda huvilistele ainulaadset võimalust külastada restorani enne selle avamist, tuli tunnistada, et hetkel ei ole ruumid veel sobivad pop-up restorani pidamiseks.

Video: Ago Tammik

Kolm erinevat võimalust läbi testitud, tuli leida veel üks uus alternatiiv. Õnneks oli maja suur ja erinevaid ruume palju. Seekord otsustati avada restoranide nädala pop-up restoran Estonia Medical Spa kaheksanda korruse panoraamkohviku ruumides. Vaade on seal suurepärane iga ilmaga. Restoranide nädala menüüsse pandi erinevad hõrgutised alustades lõunasöögiks pakutavatest kammkarpidest ja jõevähi risottost ning lõpetades õhtusöögi eelroana pakutava kanamaksa mousse´ga.

Krõbedalt praetud kammkarbid.

Alates juulikuust avab Estonia Resort Hotel & Spa’s uksed juba päris restoran Noot.

Suvel avatav restoran Noot.

Pärnu Restoranide Nädal toimub 4.-12. aprillil 2015. Kokku osaleb kampaanianädalal 18 restorani, kus pakutakse 2-käigulist lõunasööki hinnaga 10 eurot ja 3-käigulist õhtusööki hinnaga 15 eurot.
Vaata lähemalt www.parnurestaurantweek.ee.