Vargsi on kõlanud jutud, et Pärnu rannaalale kerkib uus neljatärnihotell, mis hõivab populaarse muusikafestivali Weekend toimumisala, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hotelli arendaja on Wendre AS-i omanik Peter Hunt, kes on varem lubanud sinna investeerida vähemalt 25 miljonit eurot. Plaan alale uus ehitis rajada on käest kätte käinud juba pikka aega. 2005. aastal kavandati sinna kanti mänguväljakut ja korterhotelli September. Arhitektuurikonkursi võitis toona arhitektibüroo Emil Urbel OÜ ja lubati, et hotell valmib 2008. aasta lõpuks.
Tollal oli maavanem Toomas Kivimägi ehituse vastu. „Siis olin vastu, kuid nüüd toetan seda investeeringut 100%,” ütles ta. Kivimägi selgitas, et tookord planeeriti sellesse kohta tegelikult korterelamut, ja lisas, et ta on selle vastu, kui rannajoonele ehitataks midagi, kus tuli põleb ainult kolm kuud aastas. Klassikalist hotelli peab ta aga suureks lisaväärtuseks nii pärnakatele endile kui ka külalistele.

Uut hotelli tervitaks ka Pärnu praegune maavanem Kalev Kaljuste, kes ütles, et ehkki ta on hotelli rajamise plaaniga kursis peamiselt meedia kaudu, peab ta rannaarendust igal juhul tervitatavaks. „Praegu on seal kohal auk, mis on vett täis, ja näen, et uus korralik hotell arendaks Pärnut,” kinnitas Kaljuste.

Arhitektide liidu liige, endine pikaajaline Pärnu linna- arhitekt Karri Tiigisoon tõdes, et kavatsus nüüd hotell valmis teha tuleb veidi üllatavalt, kuid tema arvates aitaks hotell rannapromenaadi korrastada.

Nagu mustlaslaager

„Sellel rannaosal oleks tarvis rannateenindust, praegune on jätnud mustlaslaagri mulje,” nentis Tiigisoon. Ta peab vajalikuks ka uut arhitektuurivõistlust, sest eelmise planeeringu paika panemisest on möödunud väga palju aega.

Siiski pole selge, millal võiks uut hotelli kerkimas näha, sest linn ei ole ehitusluba veel välja andnud.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete teenistuse juhataja Anu Juurma-Saks ütles Ärilehele, et linnavalitsusele on esitatud kehtiva detailplaneeringu täpsustamiseks projekteerimistingimuste avaldus ja seda alles menetletakse.