Otsite võimalust pikemaks jalgsimatkaks looduse rüpes? Siis on Mežtaka just õige marsruut, mida kaaluda. Mežtaka on umbes 1060 kilomeetrit pikk matkarada Riiast kuni Tallinnani. See kulgeb eriilmelisel ja erineva reljeefiga maastikul, läbib loodusväärtuslikke piirkondi ja pakub ainulaadset matkakogemust. Oluline on see, et rada on läbitav igal aastaajal, seega valige sobivad riided ja jalatsid, varuge pudel vett ning asuge teele.

Puhkus vee peal, praegusel juhul tutvumine kalapüügiga, sõites koos meeskonnaga merele tõelises rannakaluripaadis, võrkude väljatõmbamise jälgimine, kaluriameti ja Läänemere kalade tundmaõppimine ning värske kala grillimine laeva pardal on kõik osa sellest seiklusest.

Samuti saab Läänemerel nautida meresõitu jahiga, millel püüab tuult spetsiaalne Liepāja puri. Kui plaanite külastada Liepāja linna, on see kindlasti võimalus, mida tasub kaaluda!

Lost in Latgale Kayaking pakub juhendatud põhjalikke kajakimatku Latgale piirkonna järvedel ja jõgedel. Need pole lihtsalt paadimatkad, vaid tõeline seiklus, mis hõlmab sisukaid peatusi giidide põnevate lugude saatel, rühmategevusi ja taustateavet Latgale ajaloost. Selle seikluse moto on #esbraucupazust (#kavatsenkaduda), nii et kui otsite aktiivset puhkust eemal rahvarohketest kohtadest, proovige võimalusi, mida pakub Lost in Latgale Kayaking.

Ajalooline ekspositsioon Jēkabpilsis on uus vaatamisväärsus, millesarnast pole linnas ega selle ümbruses veel nähtud. See asub Krustpilsi lossi esimesel korrusel ning teave on esitatud interaktiivselt, et pakkuda külastajatele tegutsemislusti ja häid emotsioone. Tunneta tänapäevaste elementidega rikastatud ajaloo hõngu.

Külastuskeskus ZTornis asub veetornis, kust avaneb suurepärane vaade ümbritsevale maastikule — see on põnev paik, kuhu kindlasti tasub minna. Keskuses saab näha väljapanekut Zilakalnsi mäe ja seda ümbritseva küla ajaloost ning tööstuspärandist, kuhu kuuluvad veetorn ning kitsarööpmeline raudtee. Väljapaneku ja ajalooga aitab tutvuda giidi jutustus, aga ka virtuaalreaalsus — pange pähe virtuaalreaalsuse prillid ja lennelge Zilakalnsi kohal, samuti saate sõita ajaloolise kitsarööpmelise raudteeveduriga.

Võimalik, et olete laevaga Riiast Helsingisse juba sõitnud, kuid kui veel ei ole, siis reise sellel marsruudil on kavas jätkata ka järgmisel hooajal. Helsingit või Riiat võib külastada kahekesi, sõprade või perega, tutvuda mõlema linna tähelepanuväärsemate paikadega ning ehk jääda veel mõneks ööks.

Läti turismisektor korraldab konkurssi „Uus turismiobjekt”, mille käigus selgitatakse igal aastal välja võitjad. Konkursi eesmärk on edendada Läti turismiobjektide tuntust ja tõsta esile edukamaid uusi vaatamisväärsusi, mis on jätkusuutlikud, innovaatilised, kvaliteetsed, suure lisandväärtusega, kaasavad ning sobivad nii sise- kui ka välisturistidele.