Mõned töökohad nõuavad siiski pisut enamat kui pelgalt algeline arvuti ja internetiühendus. Kuna paigale jäädakse mõneks nädalaks või paariks kuuks, teevad nende ametite pidajad endale varakult ette selgeks, kas internetiühenduse kiirus uues peatuspaigas on ikka sobiv, milline on kohalik kliima, kui kerge on saada viisat ning leida head kontorit, näiteks mõnda kohvikut või muud sarnast paika.

Amsterdamist pärit Pieter Levels on koostanud nimekirja parimatest linnadest arvutiga töötajatele. Arvesse võetud elamiskulusid, internetiühenduse kiirust, ilma, turvalisust ning veel 50 000 erinevat aspekti.

Nimekirjas on 526 linna ning andmed uuenevad pidevalt. Pakume teile siinkohal mõned parimatest.

Chiang Mai, Tai

Soodsad elamiskulud ja 24/7 avatud kohvikud teevad sellest linnast diginomaadidele suurepärase peatuspaiga.

Linn on mugav ja odav, raha pärast ei pea muretsema. Ka viisatingimused on viisakad ja elustiil rahulik. Saadaval on palju lühiajaliselt väljaüüritavaid elamispindu. Ning muidugi väga hea toit!
Linn on rolleriga liiklemiseks piisavalt väike, ka taksosõit on odav. Linnast välja minna, maapiirkondade, mägede ja järvede ilu nautida on lihtne. Ka ajalugu on avastamiseks piisavalt palju. Leidub nii kaasaegset kui traditsioonilist Tai kultuuri.

Märtsis-aprillis tasub siiski lõuna poole liikuda, sest õhusaaste läheb linnas liiga suureks.

Puerto Viejo, Costa Rica

Kuigi seal pole traditsioonilises mõttes mitme peale kasutatavaid kontoreid, leidub hulgaliselt diginomaadisõbralikke kohvikuid, restorane ja baare.

Loodus ja suurepärased rannad teevad Puerto Viejost ideaalse paiga, kus saab ilma liigse tülitamiseta suurtele ideedele keskenduda.

Nautida saab käsitööd ja kodus valmistatud toitu-jooki.

Paljud diginomaadid elavad ka linnast väljas. Jalgrattaga, jalgsi või ühistranspordiga on sealt väga kerge kesklinna pääseda.

Miami, Ameerika Ühendriigid

Igikestvalt ilus ilm on peamine, mis diginomaade Miamisse tõmbab. Võimalik on töötada väljas või hoida aknad enamuse aja aastast pidevalt avatuna.

Miami sobib loovatele isiksustele, kel pole raskusi teiste omasuguste leidmisega, et ammutada inspiratsiooni või jagada ideid. Tegemist on ka ühe maailmas kiiremini kasvava kunstipiirkonnaga ning paigaga, mida külastavad sageli kuulsused.

South Beach, Brickell ja Wynwood on Miamis diginomaadidele sobivad parimad piirkonnad. South Beach on tuntud nii katkematu ööelu kui professionaalse töökeskkonna poolest. Linnasüdames asuv Brickell asub panganduskeskusele sobivalt lähedal, hipilik Wynwood aga mõned kilomeetrid kesklinnast põhja suunas.

Florianópolis, Brasiilia

Rohkelt kauneid randu ja poole väiksema rendiga elamispindu kui Rio de Janeiros – see meelitab diginomaade.

Palju rahvusvahelist õhkkonda pakkuvaid restorane, õuetegevusi ja suurepärane ööelu – kõik see kokku moodustab vaimustava elukeskkonna, eriti kui võrrelda teiste Brasiilia linnadega.
Kuna Florianópolis asub ookeani kaldal, võib seal talvel üsna külm olla. Mägedes langeb temperatuur küll madalamale, kuid linnas mitte alla +5°C. Suved on kuumad, +30°C ümber (keskmine ööpäevane õhutemperatuur on +20-25°C).

Neile, kes jäävad paigale lühikeseks ajaks, soovitatakse Lagoa da Conceição naabruskonda, 13 kilomeetrit kesklinnast. Kõik vajalik asub seal vaid jalutuskäigu kaugusel. Pikemaks ajaks peatujatele on parim Beira Mar, vaid kilomeetri võrra kesklinnast põhja suunas. Seal on spordiklubid, kauplused, restoranid ja ööklubid. Vaid rand jääb pisut (15 km) kaugemale ning sinna tuleb sõita autoga.

Kes peavad rahaga kokkuhoidlikult ümber käima, neile sobib 4 km kaugusel kesklinnast asuv Trindade – tudengite elupaik, kus leidub palju sobiva hinnatasemega restorane ja baare.

Budapest, Ungari

Üks odavamaid pealinnu Euroopas võlub diginomaade tasuta wifiga kohvikutes, hea ühiskondliku transpordiga ja kuulsate keldribaaridega. Kuigi kliima pole võrreldes mõnede teiste linnadega nii troopiline, on see aastaringselt siiski suhteliselt päikeseline ja kuiv. Talvel sajab lund, aga vihma ei ole liiga palju. Kevad algab märtsis ning kena ilm kestab novembrini.

Väljas käies ja ka sportides on lihtne kaaslasi leida ja suhelda.

Diginomaadidele sobib elamiseks Ujlipotvaros, kuigi traditsiooniliselt on see kohalike elupaik. Välismaalasi, ja eriti noori, lisandub aga aina enam. Erzsébetváros on diginomaadide seas samuti populaarne, kuna seal leidub hulgaliselt hosteleid ja mitme peale kasutatavaid kontoripindu.

Allikas: bbc.com