Seljakotimatk Himaalaja mäestikusse. Matkamisel on sageli peamiseks eesmärgiks leida hunnitu vaatega koht, kus hinge tõmmata, pildistada ja einestada. Proovikiviks on aga nii-öelda tippu jõudmine, sest mäest üles ronimine nõuab küllaltki palju nutikust ja kannatust. Lisaks eeldab matkamine sageli ka telkimist, mistõttu on tavapärane olustik hoopis teistsugune - pole pehmet voodit ja siidiseid linasid, mille vahele magama minna. Samuti pole hommikul sooja dušši ja võib-olla kallab õues nagu oavarrest.

Jõulud vanaemaga. Kui tahad kedagi tundma õppida, siis tuleb veeta aega selle inimese perekonnaga. Olgu selleks näiteks vanaema pool mõne päeva veetmine või hoopis rohkemate pereliikmetega reisile või matkale minek.

Nädalane puhkus Bali saarel. "Kuuma päikese eest merre sukeldun ma," laulis ansambel Karavan. Puhkus kuumal rannaliival kulub ära aga igaühele, kes päevast päeva rabeleb mürarikkas linnakeskkonnas. Eriti veel siis, kui õues on käre pakane või suviti kallab ülepäeviti nagu oavarrest. Kaaslasega rannapuhkuse veetmine on aga hea viis igapäevastest teemadest välja lülitada ja heita pilk teineteise sisemaailma. Kui kõik läheb hästi, siis on ilusad mälestused garanteeritud. Kahtlemata saab eksootilisel saarekesel võtta ette ka vahvaid matku metsikusse loodusesse.

Mine kuskile, kus on sootuks teine kultuuriruum

Kui reisid riiki, kus kombed ja tavad on sinu kodumaast väga erinevad, siis paneb see nii sind kui ka su kaasat proovile. Olete olukorras, kus peate teineteisele toetuma ja abiks olema. Ette tuleb mitmeid olukordi, kus olete koos tundmatu ees ja peate üksjagu koostööd tegema, et hakkama saama. Kui kõik läheb hästi, tuleb sellest kahtlemata üks meeleolukamaid seikluseid, mille olete kunagi läbinud. Kindlasti hea viis vürtsitada oma elu, kui hall argipäev muudab meele mõruks.

Paki kott ja osta viimase hetke lennupiletid. Ole spontaanne ja üllata oma kallimat vahva nädalavahetusereisiga. Sihtkoht võiks olla midagi pisut teistsugust, ent samas pakkuda parajas koguses puhkust. Kui proovid sellise asja järele, saad teada, kas su kallim on sama spontaanne nagu sina või eelistab ta hoopis reisi pool aastat ette planeerida.

Mine avasta kodumaad. Hea ja lihtne viis nägemaks siinseid kohti. Eesti puhul on põnev ka see, et kui sõidad vaid mõnikümmend kilomeetrit siia-sinna, siis võib palju muutuda. Selline reis oleks väga vahva ette võtta näiteks suvisel ajal, sest siis on soe. Igas linnakeses või külas pole vaja ööbimiskohta kinni panna, sest saad telkida. Kuna Eestis on kaunis loodus, võiksite ette võtta ka põnevaid matku.

Allikas: travelandleisure.com