Jalgsimatkajaid hoiatatakse üksinda matkamise eest Hispaanias asuva Camino Francés´i palverännutee 24-kilomeetrisel lõigul. See on ühel populaarseimal jalgsirännaku teekonnal Hispaanias, mis viib Santiago de Compostelasse. Aprilli alguses läks Camino Francés´i teel kaduma ameeriklasest palverändur ja kaks meest üritasid eelmisel nädalal autosse rebida 50ndates jooksjat, kes napilt pääses.

Viimati nähti 40-aastast ameeriklannat Denise Pikka Thiemi 4. aprillil Hospital Órbigo´s, kust ta suundus Astorga suunas. Sealt edasi kulgedes läbib matkarada hõredamalt asustatud piirkondi, kus võib matkata pool tundi või tunni, kohtamata kedagi.

Eelmisel nädalal toimunud kallaletung muutis palverändurid sealkandis jälle ärevaks: 50ndates naine, kes sörkis mööda ühest populaarsest palverändurite puhke- ja peatuskohast, taheti tirida mööda sõitnud autosse. Kallaletungijateks olid kaks meest, kellest ühel oli nägu osaliselt kaetud. Naine pääses napilt, põgenedes põõsastesse, käele tehti veidi viga.

Palverändurite foorumites soovitatakse Frances´i matkateel praegu mitte üksi matkata, vaid liikuda mitmekesi. Ohtlikuks peetakse Astorga ja Rabanal del Camino vahelist lõiku. Seal on palverändurid märganud ka üht vale teetähist, mis juhatab õigelt rajalt kõrvale.

Kohalik politsei on teatanud ühe inimese vahistamisest seoses rünnakutega palverännuteel, kuid pole veel süüdistust esitanud.

Allikad: The Local.es, Irish Times