Tallinna lennujaam oli üks võitjatest 2-5 miljonit reisijat teenindava lennujaama kategoorias, Helsingi lennujaam võidutses 15-25 miljoni reisija kategoorias. 5-15 miljoni kategoorias teenisid auhinna näiteks ka Norras asuv Bergeni lennujaam ning Islandis tegutsev Keflaviki lennujaam.

Tallinna Lennujaama juhatuse esimehe Piret Mürk-Dubouti sõnul on Tallinna Lennujaam teinud aastaid oma meeskonnaga tööd selle nimel, et olla reisijate ja lennuettevõtjate jaoks mugavaim õhuvärav, kus reisijad tunneksid end koduselt. “Värske auhind on tunnustus kogu lennujaama meeskonnale, sest me suutsime eelmisel aastal kasvatada oma reisijate arvu kolme miljonini Eesti suurima parkimismaja ehitamise kõrvalt, tagades samal ajal reisijatele mugava ja sujuva teeninduse ning turvalisuse.”

Soome lennujaamu haldava Finavia tegevjuht Kimmo Mäki ütles, et tunnustus viitab raske töö tulemustele. “Meie eesmärgiks on alati olnud pakkuda võimalikult sujuvat teekonda ja kvaliteetseid teenuseid,” ütles Mäki, viidates ka Helsingi lennujaama üle miljardi euro maksvale arendusprogrammile, mis annab lennujaamale järgmisel kolmel aastal uuendatud ilme ja sisu. Hiljuti avas Helsingi lennujaam näiteks uue keskuse Aukio.

Vahelepõige: Reisijuht käis ka Aukio avamisel kohal. Vaata, milline Aukio välja näeb — SIIT!

Euroopa parimad lennujaamad pandi paremusjärjestusse eelmise aasta jooksul 109 Euroopa lennujaamas toimunud ASQ uuringu tulemusena. ASQ uuring on maailma juhtiv lennujaamade reisijate rahulolu- ja võrdlusprogramm, kus osalevad 90 riigi 376 lennujaama. Lennujaamade juhid saavad auhinna kätte sügisel, Balis toimuval konverentsil.