Reisihommiku vestlusringis osalesid lisaks raamatu autorile Ede Tamkivile tema abikaasa, Skype'i endine juht, IT-ettevõtja Sten Tamkivi ja Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend. Reisihommiku moderaator oli pikalt USA-s elanud ajakirjanik Neeme Raud. Juttu tuli osalejate põnevamatest seiklustest Ameerika Ühendriikides ja anti ka soovitusi: kuhu Californias lennata ja millal; millised rahvuspargid tasuks ette võtta; millega kohapeal liikuda ja milliseid öömaju eelistada? Arutletakse California päikeselise olemuse üle ja räägitakse sellest, kuidas muutis sealne elu perekond Tamkivi enesetunnetust.

„USA läänerannik on olnud läbi aastate üks Eesti reisijate meelissihtkohtadest, kus leiab huvipakkuvaid tegevusi kõigile reisijatele. Rahvusparkide külastamine ja erinäoline loodus, teemapargid, kruiisid, suurlinnade külastamine ja soodsad ostud,“ loetles Mauri Saarend põhjuseid, mille tõttu eestlased armastavad Ameerikasse reisimist.

„Minu California“ autor Ede Tamkivi kolis California läänerannikul asuvasse Palo Altosse 2012. aasta suvel ettevõtjast abikaasa Sten Tamkivi õpingute tõttu Stanfordi ülikoolis, samuti alustas seal kooliteed nende kaks last. Raamatu uues epiloogis rändab Ede mitme aasta järel tagasi Californiasse ning kirjeldab, mis on saanud sealsetest tuttavatest kohtadest.

„Asjata ei öelda, et Stanford on üks suur kaitsev mull, mis omakorda paikneb teise, Silicon Valley nimelise mulli sees, ja see asub omakorda veel suuremas, California-mullis. Sel mullil on vähe pistmist sellega, mis toimub mujal maailmas. Aga hoolimata ümbritsevast heaolust ja säravast päikesest on kohalik elanikkond kuidagi rahutu, nakkava viirusena levib hirm millestki olulisest ilma jääda ehk FOMO (fear of missing out). Jah, elu siin on väga kallis ja veidi ebamugav, aga sa oled selle tillukese protsendi seas maailma elanikkonnast, kes saab seda endale lubada! Seda tuletatakse sulle igal sammul meelde,“ kirjeldab vabakutseline ajakirjanik Ede Tamkivi oma raamatus.

Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi korraldatud reisihommikud toimuvad kord kuus Viru Keskuse Rahva Raamatu IV korrusel. 21. oktoobril arutletakse California, 10. novembril Dubai ja 15. detsembril Egiptuse reiside teemal ning jaanuarikuine reisihommik viib osalejad Austraaliasse. Reisihommikud on tasuta ja vestlust on võimalik jälgida ka otseülekandena või järelvaadata Estraveli ning Rahva Raamatu Facebooki lehel.