Meeleolukate seiklustega võid alustada juba sellel nädalavahetusel. Kuhu minna ja mida teha, seda saad valida elamuste tee „Pealinnast piirilinna” kaardilt, kus kirjas sellel nädalavahetusel toimuv. Veiniorienteerumine, maasitikumängud, koopamehe koolitus, elamuskalastus, jalgsimatkad, automatkad ja mida kõike veel!

Kanuumatk

Näiteks Jõelähtme postijaama maja ja hoov, kus vallavalitsus oma tööd teeb, on erakorraliselt avatud ja ootab teelisi 18. mail kella 9–15.

Lammasmäe puhkekeskuses toimub aga saunamaraton, mille finiš on Kunda jões. Kuuldavasti on seal võimalus nautida ka maailma esimest turbasauna koos lõõgastavate turbaprotseduuridega.

Mitte kaugel saunamaratoni toimumispaigast saab mekkida Purtse pruulikoja õllesid, eriti huvitav pidavat olema tomatiõlu.

Kui aga käsitöö on see, mis on sinu hingele pai teeb, ootavad sind näiteks Korjuse Moor ja Toila Käsitööveranda – esimeses saad keraamikat nokitseda ja teises vaibakudumist proovida.

Kui sa kuulud nende sekka, kes naudivad jalgrattal liikumist, võid piki põhjarannikut vändates avastada enda jaoks hoopis teistsuguse Eesti, kui seni autoaknast näinud oled. Kohti, mille juures peatuda ja millele pilk peale heita, jääb marsruudile mitmeid: suur kevadlaat Toilas, Altja võrgukuurid, Sagadi mõis, Vainupea kirik, Lontova seikluspark, tsemendimuuseum, Kalame talus asuv Richard Sagritsa majamuuseum, Toolse ordulinnus, Letipea neem, Purtse kindluselamu, Saka mõisapark, meretorn, rand ja juga, Valaste juga, Toila spaa.

Kõik need huvitavad kohad ootavad teid külla aasta ringi, aga laupäeval, 18. mail käime kohtades, vaatame, mida huvitavat toimub, ja anname teilegi siin sellest jooksvalt teada.

Matkalise lõunasöök
Jaga
Kommentaarid