Ajakiri Horvaatia Nädal kirjeldab Dubrovniku linnamüüre kui suurimat turismiatraktsiooni, mille külastajate arv jõudis sel kuul miljoni külastajani.

Siiani said turistid linnamüüril jalutada kuni päikeseloojanguni (kl 19.30ni kohaliku aja järgi). Dubrovniku linnapea Andro Vlahušić ütles aga hiljutisel pressikonverentsil, et teema on lauale pandud ning see loodetakse reaalsuseks muuta sel suvel.

Mr Vlahušić kinnitas, et linn parandab turvameetmeid nii, et öised tuurid oleksid turvalised. Olgugi, et mõtte üle on vaieldud ning sellega pole eriti edasi liigutud, on ametnikud veendunud, et öised retked sobivad Dubrovnikusse väga hästi. Ajalehe The Dubrovnik Timesi andmetel pole siiani reaalsete tegudeni jõutud just puudulike turvameetmete tõttu.

Kahtlustel, et turvalisus pole piisav, on alust, sest rännaku jooksul tuleks üles-alla astuda sadadest trepiastmetest. Pimedas on seda teekonda kahtlane ette võtta.

Linnapea Vlahušić rõhutas, et turistide turvalisus peab olema tagatud ning kõik ohutusabinõud kasutusele võetud. Koostöös siseministeeriumiga luuakse maksimaalne turvalisus – müüridele paigaldatakse näiteks turva- ja termokaamerad.

Esmaabitöötajad on samuti käepärast, kui turistide hordid müüridel ronima hakkavad, kinnitas meer.

Allikas: lonelyplanet.com