Kadumiskindla pagasi loomises osalesid kohvritootja Rimowa, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ettevõte T-Systems ning lennukitootja Airbus.

Nende loodud nutikohver jõuab kindlamalt sihtkohta, sest lisaks omaniku võimalusele alati näha, kus kohver hetkel asub, saab ka lennujaam ja lennufirma vaadata, kellele see kuulub ja kuhu peab edasi jõudma.

Omanik saab GPSi ja mobiilse andmesidega varustatud pagasit jälgida mobiiliäppi abil. Kohvri ekraanil aga näidatakse vöötkoodi omaniku ja lennuinfo kohta.

Lennufirmade jaoks vähendab see ka pagasikäitluskulusid, sest lisaks on pagas varustatud kaugloetava RFID-elemendiga, mille järgi saab samuti kõik vajaliku pagasikontrollis ja lennujaamas juba eemalt välja lugeda.

Nutikohvril on veel teisigi reisil kasulikke omadusi: näiteks sangast tõstes ütleb see ära oma kaalu. Nutitelefonist saab aga samal ajal vaadata antud lennule lubatavaid tasuta kaalu limiite ja lisatasusid ülekaalu eest.

Airbusi innovatsioonijuht Yann Barbaux ennustab, et järgmise etapina liidetakse sellised kohvrid ukselt uksele teenuse süsteemi, millega kohver võetakse juba kodust peale ja registreeritakse lennukile ilma reisija vahenduseta.

"Nii saab kohvrit ka rentida," lisas Barbaux, "see saabub koju, pakid reisiasjad ära, siis viiakse nutipagas lennujaama ja reisib sinuga kõikjal kaasa."

Innovatsioonijuhi sõnul võib ukselt-uksele pagasiteenuseid juba praegu kasutada, aga need maksavad üle 25 euro. Nutikohvriga võiks see hind langeda 8 euro tasemele.

Kadumiskindel kohver jõuab ostjateni tõenäoliselt 2014. aasta lõpus.