Kuna Eestis kasvab koroonaviiruste juhtumite hulk ning oluline osa haigestunutest on tulnud tagasi lennujaamast, kuhu ja kust ka Novatours oma Itaalia lende teostab, oleme otsustanud oma lennud antud lennujaama peatada.

Novatoursi kliendid, kellel on broneeritud pakettreis või lennupilet Itaaliasse 7., 14 ja 21. märtsiks, saavad valida mõne teise müügisoleva Novatoursi pakettreisi või lennupileti, alternatiivse võimalusena pakume mainitud reiside eest ka broneeringuraha tagasimakset, selleks peavad kliendid pöörduma oma reisikonsultandi poole.

Mõistame, et koroonaviiruse levik on murettekitav paljude jaoks ja meil on siiralt kahju, et Itaaliasse lennata soovinud kliendid peavad oma puhkuseplaane muutma. Reisijate ohutus on siiski Novatoursi jaoks esmane prioriteet ja kõigis oma tegevustes lähtume alati eelkõige sellest.

Tänaseks on Eesti naaberriigid tõstnud oma reisiriskide ulatust Itaaliasse ning ka paljud Euroopa lennuettevõtted on peatanud lennud Itaaliasse, sealhulgas lähimad naabrid Soome ja Läti. Esimesed haigusjuhtumid on aset leidnud ka Itaalia suusakuurortides, seda küll hetkel väljaspool Novatoursi pakutavaid kuurorte. Meile teadaolevalt ei ole Novatoursi teenindatavatelt tšarterlendudelt, mis on saabunud Bergamost, leitud ühtegi koroonaviiruse juhtumit.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel kasvas vahemikus 28.veebruar kuni 6. märts Itaalias koroonaviirusesse nakatanute arv viis korda ning surmade arv ligi kuus korda. 6. märtsi seisuga kasvas Itaalias ööpäevaga haigestunute arv ligi 800 juhtumi võrra.

Itaalia valitsus võttis 4. märtsi õhtul vastu erakorralise dekreedi kehtestamaks erakorralised meetmed viiruse leviku tõkestamiseks. Sealhulgas peatatakse koolide ja kultuuriasutuste töö ning ühtlasi palutakse inimestel viibida teineteisest vähemalt meetri kaugusel.

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) tõi oma kodulehel 3. märtsil välja teate, et antud olukorras võib nii reisijal, kui ka reisikorraldajal tekkida õigus lepingust taganemiseks.

Antud olukord mõjutab Novatoursi hinnangul olulisel määral pakettreisi teenuste osutamist sihtkohas ning inimeste haigestumine Bergamo lennujaamast tulles omab märgatavat mõju reisijate veole.

Kõik Novatoursi teiste sihtkohtade lennud toimuvad plaanipäraselt. Lennujaamades on võetud kasutusele täiendavaid turvameetmeid ja reisijad peaksid olema valmis näiteks kehatemperatuuri mõõtmiseks ja ankeedi täitmiseks.

Hoiame oma kõikidel sihtkohtadel hoolega silma peal, saame infot erinevatest kanalitest ja oleme igapäevaselt ühenduses oma partnerite ja esindajatega sihtkohtades ning jälgime muudatusi ja teavitame võimalikest muutustest koheselt. Kõigis oma tegevustes lähtume eelkõige sellest, et reisijad oleks kaitstud ja hoitud.