Reisihuviliste elu lihtsustamiseks toob Baltikumi suurim reisibüroo Estravel välja valiku riikidest, kuhu reisimine on praegu võimalikult vähese bürokraatiaga lubatud ja kuhu leiab Tallinnast ka enam-vähem mugavaid lennuühendusi.

Estraveli lennupiletite ja reisikindlustuse müügidirektori Mauri Saarendi sõnul on kõige turistisõbralikum suund täna Kesk-Ameerika, Kariibi mere saared, osa Lõuna-Ameerikast ja osa Aafrikast. Seevastu on Aasia ja Okeaania suuresti turistidele suletud.

(A). Nimekiri riikidest, kuhu saab reisida kõige lihtsamalt (turismi eesmärgil). Riiki sisenemiseks ei ole vajalik isegi negatiivse tulemusega PCR-testi tõendit (test tõendab, et reisijal ei ole COVID-19 viirust). Vajalik võib olla formaalse tervisedeklaratsiooni eelnev täitmine internetis.

Albaania - piirangud puuduvad
Brasiilia - igasugused piirangud puuduvad!
Dominikaani - tervisedeklaratsioon vajalik
Jamaica - tervisedeklaratsioon/autorisatsioon vajalik
Costa Rica - tervisedeklaratsioon vajalik
Kreeka - vajalik täita PLF-vorm ja saada QR-kood
Malta - tervisedeklaratsioon vajalik
Mehhiko - tervisedeklaratsioon vajalik
Põhja-Makedoonia - piirangud puuduvad
Rootsi - piirangud puuduvad
Serbia - piirangud puuduvad
Tansaania - tervisedeklaratsioon vajalik
Türgi - piirangud puuduvad
Ukraina - osta tuleb kohaliku pakkuja kindlustus COVID-19 vastu

Ülal loetletud nimekiri ei ole täielik ja põhimõtteliselt saab reisida ka mujale, kuid selleks peab olema muu põhjus kui turism, kuna näiteks Saksamaal, Prantsusmaal, Suurbritannias ja Hispaanias on kohapeal liikumine piiratud ja turistidele huvipakkuvate vaatamisväärsuste külastamine keeruline.

(B). Nimekiri riikidest, kuhu sisenedes on vajalik esitada negatiivse tulemusega PCR- testi tõend (tõendi lubatud vanus varieerub 48-120 tunni vahel) ja enamasti täita ka tervisedeklaratsioon.

Araabia Ühendemiraadid

Aruba

Bahama

Barbados

Cape Verde Ghana

Gambia

Guadeloupe

Egiptus

Keenia

Kolumbia

Küpros* - vähemalt 24 h enne lendu vaja teha ka Küprose lennupass.

Martinique

Panama

Šeishellid

Sint Maarten

* Küprose testitõendi nõude taga on segadus väidetavalt puudulike andmetega, mida Eestist ei olevat EL institutsioonidele laekunud. Soomest ja Lätist Küprosele reisijad ei pea end eelnevalt testima ega tõendit esitama.

Välja toodud nimekirjad ei ole täielikud ning riigid võivad muuta sisenemise ja seal viibimise tingimusi igal hetkel.

Kõikidest välja toodud riikidest Eestisse tagasi pöördumisel tuleb hetkeseisuga arvestada 10-päevase eneseisolatsiooni kohustusega. Isolatsioonikohustuse lühendamiseks saab end koroonaviiruse suhtes testida. Eesti elanikele on testimine tasuta.

Vaata ka, millistesse sihtkohtadesse saab praegu Tallinnast lennata - SIIT!

Estraveli erakliendisuhete ja turundusosakonna juht Katrin Aaslaid soovitab enne reisi ostmist konsulteerida reisikonsultandiga: "Kuna igal riigil on erinevad piirangud/reeglid riiki sisenemise osas, siis tasub kindlasti enne reisi ostmist konsulteerida professionaalse reisikonsultandiga, kes oskab anda asjatundlikku nõu ja vajalikku infot. Estravelil on olemas 24/7 reisiabi telefonil 626 6266, mis abistab reisil ettetulevate ootamatuste puhul. Lisaks tasub reisides vormistada kindlasti ka piisavate katetega reisikindlustus. Estraveli koostööpartner Salva Kindlustus pakub ka COVID-19 tervisekindlustuse kaitset."

Estravel kutsub üles mitte vältima reisimist, vaid reisima vastutustundlikult. Soovitusi, kuidas vastutustundlikult reisida, saab lugeda SIIT!