Autoga reisijad võivad küll eelistada suveöö autos veeta, kuid suurematele loodusnautijatele soovitab Kaup24 turundusjuht Rauno Kristjan kvaliteetset ja praktilist telki, mis on mugav ja lihtsasti kokkukäiv, sh leidub ka isegi iseavanevaid telke.

“Kui telk on olemas, siis oleks hea, kui pagasis on ka vastavalt soovile kas siis täispuhutav, isetäituv või tavaline matkamatt magamisaseme pehmendamiseks. Viimasel ajal on palju populaarsust kogunud ka n-ö lebokott, mida ei ole vaja pumbata. Kott täitub 10 sekundiga vastutuult õhu käes hoides, lisaks on see mugav ja kompaktne, lihtne transportida ning autos hoides nö kokkupandult võtab minimaalselt ruumi,” tutvustas Kristjan.

Kui matkatool ja magamismatt on rohkem mugavustooted, siis lausa hädavajalik on vihmavari või –keep. Pole olemas kehva ilma, on vaid muutlik ja ettearvamatu ilm. Seega tasub igaks ilmaks valmis olla ning vihmavarustus võiks alati autos käepärast olla. Sõiduki pagasiruumi tasub soetada ka korralik pea- või taskulamp, mis on ideaalne abivahend öisel ajal.

“Viimastel aastatel eelistatakse pigem suuremaid valguslaterna kujulisi lampe, mis omavad mitut valgusrežiimi ning on seejuures ka veekindlad,” tõi Kristjan esile tarbijate eelistusi. “Lampide osas soetatakse ka spetsiaalselt kaugjuhitavat telgilampi, millele on integreeritud kompass,” lisab Kristjan.

Suveperioodil võiks sõidukis olla varuks ka kokkupandav labidas, millest võib abi olla nii endal kui ka mõnel teisel abivajajal.

"Kokkupandav labidas on spetsiaalselt mõeldud ettenägematuteks olukordadeks ja kaasas kandmiseks – seda on võimalik kergesti kokku panna ja lahti teha. See on mugav ja praktiline eelkõige matkamisel, kuid heaks abimeheks ka näiteks kalameestele,” soovitab Kristjan.

Ka einestamine on suvel elamusterikkam kui talvel. Piknikuvarustus muudab teistmoodi lõunahetked eriti mõnusaks. Suvel võiks auto pagasis olev piknikuvarustus sisaldada vähemalt termotassi, piknikutekki ja taskunuga, ideaalis ka külmakasti. Termotass hoiab joogi külmana või kuumana, vastavalt enda soovile.

“Tassi saab kasutada kõikjal, laagris või teel olles,” kinnitas Kristjan ja lisas, et samuti on tassi lihtne avada ja pesta ning mõnda tassi on võimalik kinnitada ka lausa seljakoti külge. "Toidu valmistamiseks võiks autos olla käepärast funktsionaalne taskunuga, mis sisaldab endas lusikat, kahvlit, nuga ja avajat."

Nii piknikule, randa minnes kui ka erinevate välikontsertide külastamise korral tasub autos alati hoida kompaktne ja kerge piknikutekk, mida on lihtne kokku panna. Teki üks pool on PVC kattega, mis kaitseb maapinna jaheduse ja niiskuse ning määrdumise eest, olles seega kindel kaitse niiske rohu eest, aga ka ideaalne märjal liival.

Külmakast aga on mugav, praktiline ja ruumikas abiline, mis võimaldab reisile võtta kaasa suupisteid ja piknikutoitu. Reguleeritavate rihmadega külmakasti on kerge kasutada ja lihtne transportida.

Toit püsib termokastis külmana kuni 20 tundi ning tänu keskkonnasõbralikule tehnoloogiale on külmakasti seinad korralikult täidetud polüuretaan isolatsiooniga. Moodsamatel külmakastidel sulgeb käepide kaane automaatselt, osadel mudelitel on kaas kasutatav ka kandikuna.