Eestisse reisimise põhjusi ja ka Ameerikas elavate eestlaste tegevusi kajastas sarja kolmas osa. Pika intervjuu annab seal Dennis Wholey’le Eesti elustiili eripäradest ja plussidest Justin Petrone, kellel on vahetu ja pikaajaline kogemus nii elust Ameerikas kui ka Eestis. Petrone toob välja, et loodus pole Eestis mitte üks elustiilivalikuid, vaid inimeste elu ja olemusega tihedalt põimunud. Samuti rõhutab ta ühiskonna turvalisust ja laste iseseisvust võrreldes Ameerikaga. Ajakirjaniku küsimusele, mida tähendab sinu jaoks „Eesti moodi”, vastab Petrone: tõhusalt ja hästi tehtud, sealjuures zen-hoiakuga, rabelemata ja liialt sõnu tegemata.

Vaata videot:

Usutlus Visit Estonia soovitatud Kristjan Järviga osutus aga ameeriklastele lausa nii põnevaks, et nad otsustasid selle lisada minisarja planeerimatuks, neljandaks osaks:

Tuletame siinkohal meelde, et 2018. aastal andis Visit Estonia koostöös turismi erialaliitudega Järvide perele turismisaadiku tiitli. Auhinna statuut nägi ette selle andmist inimestele, kes oma igapäevase tööga on suurendanud Eesti tuntust maailmas ja toonud seeläbi turismile märkimisväärset kasu. Nagu viimatisest näitest näha, ei hõlma auhind ainult minevikusündmusi, vaid on igati elav.

Vaata lisaks:

Intervjuu Eesti presidendiga:


Eesti digiriik, innovatsioon ja ärikeskkond: