Saka mõis

Saka mõis – pankranniku pärl Ida-Virumaal. Koht, kus kõrgel kaldal saavad kokku kultuuri- ja looduspärand: varemetest kerkinud neorenessanslik härrastemaja ja Eesti rahvuslikuks sümboliks valitud pankrannik. Saka on üks vähestest Eesti mõisakompleksidest, mis on tervikuna taastatud. Nii Itaalia renessansiarhitektuuri näiteks sobiv härrastemaja kui ka mõisa territooriumil asuvad hilisemad ehitised ja neid ümbritsev park on hoolikalt renoveeritud. Saka mõis oma erilise asukoha, privaatsuse ja erinevate võimalustega sobib niihästi puhkuseks, tööalasteks väljasõitudeks kui ka kuni 100 osavõtjaga pidulike vastuvõttude ja pulmade pidamiseks.

Hotelli juurde kuulub lisaks privaatne spaa koos saunade, väikese basseini ja erinevate kehahooldusvõimalustega. Spaateenuste valikuga tutvu lähemalt siin. Külastajate käsutuses on tenniseväljakud ja rannavõrkpalliväljak, samuti laste mänguväljak ja külakiik, mõisa lähiminevikku meenutavad militaarrajatised, klooster, Alutaguse seikluspark ning Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseum.

Vaata lisainfot ja broneeri – www.saka.ee.


Mäetaguse mõisaansambel

Mäetaguse mõisaansambel on kui oaas pärast kaevandusmaastikke ja enne Alutaguse laasi. Kaunilt korda tehtud mõisakompleksi südames asub Mäetaguse Mõisa Hotell & Spa, paiknedes mõisahäärberi auringi vasakul käel ning ühendades omavahel endise tall-tõllakuuri, veski ja kasvuhoone. Asukoht annab külalistele hea võimaluse puhkust pikemalt planeerida, sest edasi saab suunduda kuni 20 minutiga nii Kiviõli Seikluskeskusesse, Kohtla-Nõmmele kaevandusmuuseumi, Alutaguse seiklusparki, Kuremäe kloostrisse, Kauksi randa, maakonnakeskusesse Jõhvi, Iisaku vaatetorni kui ka Selisoo rabasse.

Mõisahotelli menüüst leiab kohalikul toorainel põhinevad road, arvestatud on gluteeni- ja laktoositundlike inimestega ning valiku roogadest leiavad ka taimetoidulised. Suvel on laienenud restoran ka siseõue koos eraldi suvemenüüga. Kõikvõimalike tähtpäevade tähistamisi on võimalik kombineerida sooja supelmajaga, kus on 25-meetrised ujumisrajad, mullivann ja massaažibassein. Juuli lõpus avaneb täiskasvanute saunaala, tuues senistele auru- ja Soome saunadele lisaks sanaariumi, aroomi-, soola- ja troopilse dušiga aurusauna. Kehahoolitused niisutavad päikesest põlenud keha ja privaatsaun pakub nii romantilisi hetki paaridele kui ka omaette olemist väiksemale seltskonnale.

Mäetaguse mõisahotell – armas omadele, kodune külalistele! www.moisahotell.ee.


Gruusia trahter Mimino

Gruusia trahter Mimino asub Jõhvi sissesõidul Tallinna-Narva maantee ääres, pakkudes tõelisi Gruusia maitseid koos parimate Gruusia veinidega. Traditsiooniline Gruusia köök pakub tõelist avastamisrõõmu uutele tutvujatele ja värsket taaskohtumist vanadele tuttavatele. Toidumenüü sisaldab Gruusia köögi paremikku, millest ei puudu hatšapurid, hinkaalid, hartšo ja sütel küpsetatud šašlõkid. Kokad järgivad traditsioonilisi retsepte, lisades toitudesse koostisaineid, mis on ennast juba aastasadu tõestanud.

Mimino interjöör meenutab vana Tbilisi tänavat – terrassi, veinitünnide ja tulekoldega, kus on ligikaudu 70 istekohta. Sobib ideaalselt perega lõunatamiseks, romantiliseks õhtusöögiks või privaatseteks ärikohtumisteks 20-kohalises privaatsaalis. Mimino tähistab augustis oma kuuendat sünnipäeva. 2017. aastal soovitas Miminot Eesti Maitsete restoranijuht ja 2018. aastal on see valitud parimate Põhjamaade toidukohtade edetabelisse White Guide 2018.

Tule nautima ehtsaid Gruusia maitseid Jõhvis! Vaata lähemalt www.mimino.ee.


Kukruse Polaarmõis

Kukruse Polaarmõis on ainus omataoline kogu maailmas. Tegemist on armastuse ja hoolega taastatud von Tollide suguvõsa koduga, mis avati 2010. aastal ning kannab Eduard von Tolli mälestuseks nime Polaarmõis. Polaarmõisa ekspositsioon on üles ehitatud selliselt, et külastajad ei peaks ainult vaatama, vaid saaksid ise reaalselt asju teha ja proovida. Nii saab majas katsetada tuši ja sulega kirjutamist, aga astuda ka mõisavalitseja kingadesse ning proovida selle ajastu rõivaid.

Polaarekspositsiooni juurde kuulub muu hulgas laste mängutuba, kus saab aasta läbi liugu lasta ja lumesõda mängida. Sügisest liituvad mõisaga vahvad kelgukoerad haski Vixen ja samojeed Luna, kes hakkavad rõõmustama kooligruppe ning suureks kasvades astuvad ka kelgu ette.

Kukruse Polaarmõisal on suured ja avarad saalid, mis mahutavad pulmapeol või seminaril kuni 150 inimest. Samuti kuulub maja juurde väike, kümnekohaline külalismaja. Kukruse Polaarmõis on lisaks veel teatrimõis, mis toob juba seitsmendat suve publikuni kõrgel tasemel teatrietendusi.

Lisainfot vaata Kurkuse Polaarmõisa kodulehelt – www.kukrusemois.ee.

Jaga
Kommentaarid