Aasias on Hiina uusaasta parim aeg, et tutvuda Hiina iidsete traditsioonidega. Inimestel on tavaliselt vähemalt kolm vaba päev ja nad kasutavad seda aega tradistioonide kohaselt tähistamiseks.
Loomulikult on Hiina parim riik, kus sellest osa saada, ehkki suured hiinlaste kogukonnad on kõikides Aasia riikides ning pidustused toimuvad igal pool.

Meelelehutusest ei ole puudust: toimub karneval, näeb-kuuleb Pekingi ooperit, võitluskunste, akrobaate, lõvi- ja draakonitantse. Mängib muusika, pakutakse piduroogi, näeb kunsti ja aset leiavad teetseremooniad.

Hiina uusaasta

Hiina lillepealinnas toimuvad lillelaadad 5.-8.veebruaril.
Ehkki Guangzhous tunduvad lilled õitsevat aastaringselt, on veebruar kevade ja lillehooaja alguseks. Lillefestivali ajal on linnatänavad kaunistatud õrnade ja kaunite õitega ning kogu linn lõhnab imeliselt.
Kogu selle lillemere keskel toimub hulk rahvamuusika ja -tantsu etendusi.

Lillefestivalid toimuvad alates 1920.aastast ning need on kasvanud iga aastaga järjest suuremaks.

Paraadid, ilutulestik, hobuste võiduajamised – see on Hong Kongi tervitus uuele aastale.
Hong Kongis on see suurim pidu ja uut aastat tervitatakse mõnevõrra teistmoodi kui Mandri-Hiinas. Inimesed kannavad kostüüme, mis miksivad värvikalt igivana ja kaasaegset ning kogu see möll on korduvalt valituda maailma kolme suurema pidustuse hulka.

Hiina uusaasta

Parimaks kohaks, kuhu minna suusatama, peetakse Yabuli suusakuurorti, mis on umbes 200 kilomeetri kaugusel Harbinist. Hooaeg kestab seal märtsi lõpuni ja olemas on kõik, mis korralikus suusakuurordis olema peab alustades hotellidest ja spaadest lõpetades suurepäraste restoranidega. Lumest ja imelistest suusanõlvadest rääkimata.