Vastavalt Zodiac'i taotlusele on läbi patenteeritud disainile, mida nimetatakse HD31, võimalik saada juurde jalaruumi kuni 10 cm ning saada juurde istmetevahelist ruumi kuni 15%. Istmed on disainitud reisilennukitele nagu Boeing 737 ja Airbus A320.

Uus Zodiac'i disain võimaldab senise tööstuse standardi, kuue istmekoha, asemel istmetearvu kuni seitsme inimeseni sama pindala kohta viia. Ettevõte väidab, et suudab seeläbi lennukisse lisaks 30 istekohta luua. Et seda saavutada, on HD31 disaini kohaselt loodud kuusnurkne kärgstruktuur, mis peaks teoorias juurde andma nii lennukist väljumisel kui sisenemisel ruumi. Seda ka seetõttu, et istmed oleks nagu paljudes teatrites ja vanades kinodes kokkuklapitavad, mis annaks liikumisruumi just siis, kui need ei ole kasutuses.

Kõlab nagu teoorias ju hästi, kuid igal asjal on oma hind. Selle disaini kohaselt peab vähemalt 1 reisija istuma seljaga sõidusuunas, olles nii näoga kaasreisijatele poole. Juhul kui sa just tsirkuses ei tööta, siis saab tualetti minemine reisi ajal olema paras trikk, mis nõuab ülimat paindlikkust. Lisaks siis kohmetustunne kui sulle keegi pika lennureisi ajal pidevalt otsa vaatab. Samas positiivsest küljest võib nii toredaid tuvusi teha või siis vastupidi.

Väljavõte patenditaotlusest

Praegu on veel ebaselge, kas Zodiac on leidnud oma uuele HD31 nimelisele disainile ka kliendi lennufirma näol, kes seda disaini hakkaks rakendama

Vaata uue HD31 nimelise istmedisaini tutvustavat videot: