Kui eelmise aasta moevärv Ibiza tantsusaarel oli neoon, siis selle suve värv on valge. Nii oli ka Miami juurtega rannaklubi Nikki Beachi (nikkibeach.com) avamispeol möödunud nädalavahetusel - teemaks "Valge pidu".

Eelmisel nädalavahetusel peetud teemapidu korraldati Nikki klubi saabumise puhul Ibizale. Üleni valgesse riietatud rahvas tantsis õhuakrobaatide all saksofonimängijate ja trummarite elava muusika saatel. Kristallkarahvinid, mis igaüks maksid ligi 25 tuhat dollarit, veeti välja väikestel rataskärudel atleetlike meesettekandjate jõul ning kogu meelelahutusprogramm lõppes võimsa ilutulestikuga.

Kui saluut läbi, vihtus kuulsa klubi 1998. aastal asutanud Jack Penrod isiklikult mahagonist laual edasi tantsida.

Nikki rannaklubi asutas ennast Santa Eulalia servale idarannikul, eemale rahvarohketest San Antonio ja Playa d´en Bossa kuurorditest. Asukoht läheb hästi kokku klubi eksklusiivse, veidi intiimse stiiliga. DJ-d on kohalikud, kuid peod ja maja kokteilid South Beachile iseloomulikud, mis on imporditud teistessegi klubidesse Brasiiliast St Tropez´ni.

Päeval on kohalik atmosfäär laisavõitu, kuid siiski saab tegeleda napis rannariietuses tantsijate vaatlusega, sel ajal kui külastajad ka ujumas käivad. Türkiissinine bassein on ümbritsetud lamamistoolide ja šampanja jahutusnõudega.

Toitu ei tasu jätta proovimata - hiiglaslikud puulaevukesed on lastitud keelt alla viivate sushilõikudega, salatitega, miniburgerite ning teiste isuäratajatega - neid on hea seltskonnaga näksida, vaadates samal ajal lahel ankrusse heitvaid jahte.

Peagi on võimalik üsnagi šikilt ööbida Nikki Beachi naabruses: kohe kõrval asuv hotell, mis, võiks öelda on üsnagi retrostiilis, saab renoveeritud Melia hotelligrupi poolt juba järgmisel aastal.

Sel aastal on Ibzal rohkem kui kunagi varem just rannaklubid suur uudis. Saarel on veel üks rannaklubi, mis paneb teised klubiomanikud maha istuma ja kuulama, mida sellel klubil on trendide osas öelda. See on Ushuaïa (ushuaiaibiza.com), mis avas edeva ultraluksusliku hotelli, mis sobib hästi Leonardo Di Caprio maitsele. Ushuaïa Tower on rõdudega, kust saab heita pilgu all toimuvatele basseinipidudele, jättes külalistele võimaluse tantsida veidi omaette bikiinides rahvamasside kohal. Reedeõhtuti mängivad DJ-d Idris Elba, Pete Tong ja Fatboy Slim.

Ushuaïa lasershow ja tulemölluga varustatud lava, mille helikvaliteet on niigi super, sai sel aastal veelgi tehnilisi täiustusi ja lisaekraane. Seal, kus rannaklubi möll lõpeb, jätkub muusika Pan-Am teemalises Sky Lounge´i baaris Ushuaïa Toweri tipus. Peale keskööd võib salongis kohata erinevaid tuntud DJ-sid, sealhulgas David Moralest.

Kui Ushuaïa külastamiseks on veel mõnd veenvat põhjust vaja, siis tornis avati mõni nädal tagasi hispaania-ameerika stiilis steigikoht Montauk Steakhouse, mis pakub head liha, austreid ja kaaviari koos valge veiniga. Moodsa liigutusena antakse einestajatele valikut steiginugadest, millega oma söömaaega läbi viia - alustades hispaania noast pehmemaks lõikeks kuni jaapani terasnoani tõsisemaks täppislõikumiseks.

Et mitte Ushuaïast kehvem olla, avas Ibizal juba vana olija Pacha uue puhkekeskuse Destino (destinoibiza.com), mis asub Cap Martineti rannakaljudel hea vaatega Ibiza vanalinnale. Selle madala hotelli juures on ruumi rohelusele ja aiasviitidele. Üleni valgetes numbritubades on ajupuidu-stiilis mööbel, VIP-ruumides aga lisaks toateenija eksklusiivne teenindus ning privaatsed aiabasseinid.

Fuajees ning restoranis on kasutatud looduslikke materjale. Einestajad võivad näha jaapani kokkasid avatud sushibaaris töötamas, korraldatakse ka igaöine etendus tantsijate ning akrobaatidega. Basseini ääres keerutavad plaati DJ-d alates kella viiest õhtul.

Veel üks uus hotell, mis tasub üle vaadata, on Santos Ibiza Suites (santosibizacoastsuites.com). See asub heas kohas Playa d’en Bossas. Heas selles mõttes, et sealt on lühikese jalutuskäigu kaugusel populaarsed ööklubid Space ja Sankeys. Hotellil on avar bassein mini-apartmentidega, sisekujundus on pastelne ja heledast puidust. Juuniorsviidid pakuvad ööbimiskohti neljale ning sisaldavad ka kööginurka.

Saare uusim ööklubi Booom! (booomibiza.com) jõudis meelelahutusareenile eelmisel esmaspäeval ning asub Ibiza jahisadama kandis. Seda peab omal alal kogenud Cipriani grupp, mis lubab väga kõrgetasemelist elamust tantsupõrandal. Selle aitavad luua Briti plaadifirma Defected reedeti ning DJ Luciano laupäeviti.

On the Rocks (ontherocksibiza.com) Ibiza linna lähistel on kõmuline uustulnuk kohalikus restoranimaailmas. Söögikoht pakub itaalia ja rahvusvahelist kööki ning on terrassi ja välisalongiga, kus asub rohkem kui 80 lamamistooli. Koht on varustatud ka delikatessiletiga.

Lõpuks, et tuua saarele ka boheemlikku hõngu, avas mais Las Salinases uksed Experimental Beach (eccbeach.com). Nemad keskenduvad põhivajadustele: headele kokteilidele, maitsvale värskele toidule ning mõnusale muusikale sel ajal, kui mere kohal etendub päikeseloojang. Lihtne, kuid stiilne restoran on end maha sättinud otse rannaliivale Playa d’es Codolaris, kus jooke segavad kokteilimeistrid Londoni Eksperimentaalsest Kokteiliklubist. Kolmapäeviti toimub rannagrill, igal õhtul saadavad päikeseloojangut DJ-d oma programmiga.