Tallinna restoranide nädal, 1.-7.11

Novembri esimesel nädalal pakuvad 61 Tallinna tipprestorani tavapärasemast soodsamaid lõuna- ja õhtusööke kahes hinnaklassis. Toidunautlejatele esitletakse erilisi maitsed à la carte menüüdest, nii võib saada nt maitsva lõuna 10 euro ning mitmekäigulise õhtusöögi kõigest 20 euro eest. Hinnatud peakokkade loodud portsjonid pakuvad silmailu ja elamusi, mida koduköögis on raske või isegi võimatu saavutada.

Lõuna-Eesti maitsete nädal, 5.-15.11

Esimest korda toimuv Lõuna-Eesti maitsete nädal teemal „Metsast taldrikule" ootab külastama kuue Lõuna-Eesti maakonna restorane Valgast Jõgevani ja Viljandist Setomaani. Ligi 60 toidukohta on pannud kokku erimenüüd, milles on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosneb suuresti kohalikest toorainetest. Näiteks leiab menüüdest põdrasammalt, kastaneid, tammetõrusid, ulukiliha, kuusevõrseid, angervaksa ja muudki metsikut. Erimenüüde hinnad on vahemikus 15-19 eurot.

Pärnu restoranide nädal, 7.-15.11

Kuuendat aastat korraldatav teemanädal on ajapikku muutunud Pärnu piirkonna üheks suurimaks toidukultuuri sündmuseks. Kogu nädala jooksul pakuvad 26 Pärnu restorani erihinnaga kolmekäigulist menüüd ja üllatusi. Sel aastal saavad külastajad valida restorane kahes kategoorias: 8 restorani pakuvad kolmekäigulist menüüd 29 euroga ning 17 söögikohta oma kolmekäigulisi menüüsid hinnaga 19 eurot.

Black Food Festival Tallinn, 21.11

Tänavu toimub Black Food Festival Tallinnas Põhjala tehases juba teist korda, olles varem külastanud nii New Yorki, Londonit kui Berliini. Kohapeal üllatavad publikut märkimisväärne arv toidukohti, kokkasid ja tooteesitlejaid musta värvi toiduainete ning hõrkude maitsetega.

Külastajatel on võimalik uudistada ka teemaga haakuvat kodudisaini, ehteid ja palju muud. Festivali eesmärgiks on avada uksed eksperimentaalsusele ning pakkuda pimedal ajal loovust ergutavat linnafestivali.

Allikas: Puhka Eestis