Kokku 21 vaatamisväärsust, mida peab nägema, on ära toodud ajakirja aastavahetusenumbris.

Nyungwe metsa rahvuspark, Rwanda - järgmise aasta parim koht vihmametsaga tutvumiseks. Gorillad, linnuvaatlus ja teeistanduste tuurid on põhilised atraktsioonid.

Austraalia põhjaterritooruim - saab kohtuda rahvaga, kes on varem kui püramiidid ja piiblilood. Peamised atraktsioonid on veelinnuvaatlus, kalapüük, tutvumine aborigeenide kultuuriga.

New Orleans USAs valiti järgmise aasta kõige erakordsemate sihtkohtade hulka sellepärast, et seda linna võib ka 20 korda külastada ära tüdinemata. Peamised atraktsioonid on Prantsuse kvartal, Bourbon Streeti muusikud, alligaatori- ja sootuurid Mississippi deltas ja Mardi Gras festival.

Mardi Gras New Orleansis.

Puglia, Itaalia - hea näide sellest, kuidas sajanditevanune meeleolu ikka veel Euroopas edasi elab. Puglia piirkond laiub sadu kilomeetreid mööda Aadia mere rannikut ning lemmik-vahepeatuseks Vahemere kruiisilaevadele on piirkonna pealinn Bari - parajasti Corfu ja Veneetsia vahel. Kuid lisaks randadele on piirkonnas veinifarmid, keskaegsed lossid ja vanalinnad. Oktoobris-novembris on kruiisituristid läinud, siis on parim aeg minna.

Córdoba, Argentina - suurimas hispaaniakeelses Argentina linnas asub 80 kellatorni ja kirikut, 17. sajandi jesuiitlik vanalinn on ka UNESCO maailmapärandi nimekirjas.

Roheneemesaared ehk Cabo Verde Vabariik - Lääne-Aafrika külje all asuv saarestik pole veel turistidest üle ujutatud, veelgi eraldatumad on aga kaugemad saared, kuhu pääseb paadireisiga. Kohalikus vulkaanikraatris asuvad varjulised kohvi- ja viinamarjaistandused.

Ranthambore rahvuspark, India - kui veab, näeb seal ka Rajashtani tiigreid.

Arbil, Iraak - linnasüda on ligi 6000 aastat vana, ümbruses laiub mägesid, jugasid, suusanõlvasid ja järveäärseid kuurorte.

Sarajevo, Bosnia and Herzegovina - 1990. aastal kõige ohtlikum linn on praegu üks turvalisemaid Euroopas. Kunagine taliolümpialinn on ka praegu talvespordiks hea koht.

Cathari provints, Prantsusmaa - 12.-13. sajandi kloostrid, Toulouse-Lautreci sünnikant.

Rocky Mountaini rahvuspark, USA - teine USA sihtkoht viib loodusteadlase Enos Millsi radadele kaljuses Colorados. Siin on 77 üle 3600 meetri kõrgust mäge ja 570 km matkaradu.

Sotši, Venemaa - mõistagi sattus see linn järgmise aasta soovitustesse taliolümpia pärast. Palmialleedega Sotšis Musta mere rannikul ei saja lund ja see on võimalik vaid Venemaal, et korraldada sellises linnas taliolümpia, arvab kohalik taksojuht.

John Muiri rada, Šotimaa - Sierra klubi asutaja John Muir polnud ise teab mis matkafänn. Talle meeldis lonkida loodust aeglaselt nautides. 2014. aastal avatakse temanimeline matkarada tema 100. surma-aastapäeva puhul. 170 km pikkusel rajal saab näha Šotimaa looduse ilu.

Nahanni rahvuspark, Kanada - seda nimetatakse ka "kanuumaakonnaks" ehk tõeliseks kanuutaja paradiisiks. Matkahooaeg kestab juuni keskpaigast septembrini.

Cacao rada, Ecuador - kakaofarmerite aeg on tagasi. Kui veel mõni aeg tagasi osteti šokolaadi sisse, siis iidne maiade kunst kakaost maiustust valmistada taaselustati hiljuti ja seda saab näha nn kakaorajal, kulgedes Andide platool.

Riia, Läti - munakiviteed muinasjutulises keskaegses vanainnas - nii kirjeldatakse seda sihtkohta, mis muu maailma jaoks on veel piisavalt vähetuntud ja eksootiline. Ja muidugi on just järgmisel aastal Riia väljavalitute seas kui 2014. aasta Euroopa kultuuripealinn.

Riia.

Liechtenstein - Alpides asuv ilus pisiriik, mille riigipead võib üsna tihti kohata ka kohalikus toidupoes sisseoste tegemas.

Guyana - riik, kus on veel rohkem metsa kui Eestis ehk tervelt 80 protsenti territooriumist on kaetud rohelise džungliga.

Alentejo, Portugal - piirkond võtab enda alla 33 protsenti riigi territooriumist, kuid seal elab vaid 7 protsenti elanikest. Seega ei maksa sinna minna kärarikast lõunamaa seltsielu otsima. Metsikul maastikul leiab aga sadade kilomeetrite pikkuses matkaradu ja rannikuradu vaatega ookeanile. UNESCO on kuulutanud Alqueva maailma esimeseks tähevaatlusturismi sihtkohaks, kuna valgusreostust on seal minimaalselt.

Bolaveni platoo, Laos - punakad viljakad mullad ja regulaarne vihmaga kastmine teeb selle piirkonna ideaalseks kohvikasvatajate jaoks.

Lugejate valik: Derawani saared, Indoneesia

Hästi teada, kuid raskesti ligipääsetavad Indoneesia saared said lugejate valikuks 2014. aasta sihtkohtade seas. Keset metsikut loodust elab väike sõbralik kogukond, kes võtab vastu turiste ja söödab neid ning majutab. Rannad on inimtühjad ja tüüpiliselt ookeani kohale kalduvate palmipuudega, ümberringi on metsik saareriigi loodus.