Herefordis elav Sam King tahab oma kolmekuuliseks Tenerifel poja juures viibimise ajaks sellele vulkaanilise tekkega saarele kaasa võtta ka lemmiklooma – taani dogi.

Lennufirma Monarch Airlines on talle aga teatanud, et kolmeaastane päästekoer on lennukiga lendamiseks liiga suur. Harold, kelle turjakõrguseks on 122 cm ning kehakaaluks 82,5 kg, ei mahu puuri, milles loomi lennukitega transporditakse.

Sestap otsustaski Sam enam kui 4000kilomeetrise reisi ette võtta autoga. Ta kavatseb sõita Herefordist Folkestone’i ning sealt tunneli kaudu Prantsusmaale. Läbi Prantsusmaa roolib ta Hispaanias asuvase Huelvasse ning läheb sealt 34tunnisele praamisõidule, mis viib ta Cran Canariale. Viimaseks otsaks jääb neljatunnine praamisõit Tenerifele.

Sõidule kulub 2000 Inglise naela – nii kütusele, praamipiletitele kui tollimaksudele. Ilma peatusteta kestaks reis 63 tundi, mis on kaugelt enam kui 4,5tunnine lennureis Manchesteri lennujaamast Tenerifele.

Kuid asjaolud on veelgi hullemad – naisel pole isegi autot. Ta müüs selle maha, kuna sõiduriist oli Haroldi jaoks liiga väike. Nüüd siis püüabki Sam osta autot, kuhu mahuksid sisse nii Harold kui tema teised kaks koera – Ellie ja Pillie.

„Harold on hiiglaslik,“ selgitas naine ajalehele The Sun. „Ükskõik, kuhu ma ta ka jalutama viin, jäävad inimesed seisma ja pildistavad teda. Ta on nagu mõni kuulsus. Olen tahtnud oma poega, kes Tenerifel töötab, juba ammu näha ja kolm kuud temaga koos veeta. Koeri aga ei taha ma nii pikaks ajaks kennelisse hoiule jätta.“

Ning lisas: „See pole küll kuidagi lennufirma süü, kuid selleks, et oma poega näha, pean ma ülipika sõidu ette võtma.“

„Suurim loomapuuri kõrgus saab olla 109 cm, vastasel juhul ei mahu see pagasiruumi uksest sisse. Meile meeldib loomi transportida ja me pakume seda teenust paljudele oma klientidele, kuid Harold on lihtsalt liiga suur, et puuri mahtuda,“ kommenteeris lennufirma Monarch Airlines.

Allikas: www.lonelyplanet.com