Varem olid need samad lennukid Estonian Airi kasutada. Enne ettevõtte likvideerimist ostis riik need liisingust välja.

Ühtlasi teatas NAG täna, et võtab endale märtsi lõpust nimeks Nordica.

Transpordi Varahalduse juhatuse liikme Ergo Blumfeldti sõnul laekus rendikonkursile kaks pakkumist, millest parimaks osutus NAGi pakkumine. Rendilepingu pikkus on 13 aastat.

Nordic Aviation Group juhatuse esimehe Jaan Tamme sõnul on lennukipargi pikaajaliste rendilepingute sõlmimine olnud ettevõtte üks strateegiliselt tähtsamaid eesmärke. „See on nurgakiviks võimalusele ehitada üles stabiilne ja kvaliteetne teenus ning suurendada Eesti pilootide kasutamist ja eestikeelse pardateeninduse pakkumist,“ ütles Tamm.

„Loodame, et meie kliendid mõistavad ja andestavad meile seni esinenud puudused, mis on paratamatult tekkinud uue lennufirma kiire käivitamisega keerulise koostöövõrgustiku raames. Seetõttu oleme kindlad ja lubame, et uued ja otse meie poolt renditavad lennukid tagavad võimaluse astuda järgmisele kvaliteeditasemele," lisas ta.

Rendilepingust on teavitatud ka Euroopa Komisjoni.

Eelmise aasta 11. novembril 2016 võttis Transpordi Varahaldus nõukogu vastu otsuse tellida juhtivalt rahvusvaheliselt nõustamisettevõttelt Lufthansa Consulting analüüs, millised on kolme Bombardier CRJ-900NG lennukite pikaajalise väljarentimise parimad võimalused arvestades TVH suhteliselt väikest lennukiparki ja pikaajalist äriplaani.

Lennunduskonsultandi soovituseks oli võimalikult pikaajalise rendilepingu sõlmimine võimalusel sama rentnikuga, et vähendada lepingute järelevalve- ja halduskulusid.

26. novembril avaldas Lufthansa Consulting pakkumise kutse teate lennundusvaldkonna väljaannetes AirFinanceJournal, Airfax ning Speednews ja edastas pakkumise ka oma kontaktide võrgus olevale rohkem kui 150 lennundusettevõtjale.

Tänaseks on kõik kolm lennukit uuele rentnikule üleandmiseks värvitud valgeks Inglismaal asuvas Airbourne Colours lennukihooldusettevõttes, läbinud vajaliku hoolduse ja asuvad Tallinna Ülemiste lennuväljal. CRJ-900NG lennukid on toodetud Kanadas, lennukites on 88 kohta ning nende prognoositud kasulik eluiga on 25-30 aastat.