Retki-matku ning seiklustegevusi tutvustavad Eestimaa tuntud matkajuhid, seiklusreiside korraldajad, seikluskeskused ning matkaklubid. Messil kohapeal saab proovida FATbike’ga sõitmist ja minna rattaretkele, harjutada kätt discgolfis ning vibulaskmises ja uudistada karavane, mobiilseid saunu, õhktelke, spordivarustust ning palju muud.
Messil osalejad: http://matkamess.ee/elamuste-pakkujad

“Messi eesmärgiks on anda igale külastajale uusi ideid ja motivatsiooni, kuidas aktiivselt liikudes ning elamusi kogudes kvaliteetaega veeta,” selgitab Matkamessi eestvedaja ja seiklusreiside korraldaja Margus Mändmets. “Matkamess on oluline juba kasvõi seetõttu, et messil on ainulaadne võimalus matkahuvilistel ning teenuste-kaupade pakkujatel silmast silma kohtuda. Usume, et vahetud vestlused ning sellest tekkivad emotsioonid motiveerivad inimesi märksa enam uusi asju proovima ja järgmisi retki ette võtma.”

Lavaprogrammis kl 11.00-17.00 astuvad üles Aasta Seikleja 2016 Väino Laisaar, näitleja ja muusik Loore Martma, joogafestivali korraldaja ja “Hingele pai” ajakirja looja Merit Raju, EPLi ajakirjanik ja kirglik rattarändus Villu Zirnask ning mitmed teised huvitavad esinejad. Seiklusjutud viivad nii maratoniradadele Sierra Leones, sügavale Eesti metsadesse, raftingule Zambesi jõel kui ka spirituaalsetele rännakutele Aasias.

Maailmarändurite Klubi avab eraldi nõuandenurga, kus päeva jooksul on võimalik silmast silma küsida väga kogenud matkasellidelt nõu jalgsi-, vee-, ratta-, auto- ja mägimatkamise kohta. Igale teemale on pühendatud üks tund.
Lava- ja Maailmarändurite Klubi programm: http://matkamess.ee/programm

Kl 11.00 ja 15.00 algavad Tallinna Lauluväljakult tasuta Matkamessi ekskursioonid Peeter Pihlaku juhtimisel, mis viivad avastama Lasnamäge ning Kadriorgu. Tasuta retkedel saab Lasnamäel tiirutades teada selle piirkonna muistsetest külades, mõisadest, kõrtsidest, turbarabast, lennuväljast ja paljust muust. Kadrioru retk ei näita vaid parki ja lossi, vaid avastada saab Lumivalgekese ja seitsme pöialpoisi rada, kõndida Ilvese sillal ja Hundikuristikus, turnida lubjatööstuse varemetel ja klindiastangul.
Ekskursioonid: http://matkamess.ee/programm

Matkamess 2017 on avatud 1. aprillil kl 10.00-18.00 Tallinna Lauluväljaku klaassaalis I ja II korrusel ning hoovis. Sissepääs messile on tasuta, tegevust jagub kogu perele. Matkamessi korraldab MTÜ Eesti Matkaliit, eelmisel aastal toimunud esimest Matkamessi külastas üle 4000 matkahuvilise.