Selleks, et kedagi sellel mõnusal algaval sügisel saarele kutsuda, tuleb hea põhjus anda, leiab Ly Johansen, kes korraldab Hiiumaa turismi ja Hiiu Gourmet'd. Sellel põhjusel rääkis Ly ka saare muuseumide ja söögikohtadega, et nood kauem lahti oleksid. Vananaistesuvi Hiiumaal annab võimaluse osaleda seenematkadel, spordiüritustel, leida vana ja uut huvitavat Kärdla laadal või sadamas asuvas kaunis sajandeid vanas hoones, saada ülevaate saare põnevatest toodetest ja käsitööst. Ka Suuremõisa loss avab veelkord oma uksed külalistele.

Vananaistesuvi on hea aeg saarele minna, sest saarte peal on nii, et meri hoiab soojust, siin on sügisel leebe, malbe, meri võtab ka vihma. Nii on loota, et laupäeva õhtu näitab selget taevast, et uurida, kas kuu peal ikka kurke kasvab ja teha õhtune piknik Vabriku väljakul, kus selgitatakse just seda, mida silm taevas seletab.

Kes armastab merereisi, sõidab mugava LuxExpressi bussiga Rohuküla sadamasse, kus saare kangelaste järgi nimetatud laevad viivad üle mere, vt lähemalt siit. Võib-olla on rooli taga siis kapten Tiit Juursalu, kelle kõik nõksud ja trikid kolme aasta jooksul Hiiumaa kangelase Leigeri nime kandval laeval selgeks saadud. Kes kiiremini saarele jõuda tahab, siis lendavad Saartelennuliinid 30 minutiga Tallinnast Kärdlasse, kust buss viib otse kesklinna. Lisalendude kohta saab infot siit.

Kes sellel nädalalõpul Hiiumaale ei jõua, siis informatsiooni leiab lingilt hiiumaa.ee ja saab nautida alanud vananaiste malbet, sooja Hiiumaa suve.

Jaga
Kommentaarid